HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Jeugdlintje als eerbetoon: Weesp huldigt Sophia Kruithof, winnares van The Voice of Holland

Jeugdlintje als eerbetoon: Weesp huldigt Sophia Kruithof, winnares van The Voice of Holland

Dit item is verlopen op 15-05-2020.

Trots. Supertrots. Dat is het college van gemeente Weesp op Sophia Kruithof. Onze 17-jarige, uiterst muzikale, plaatsgenoot won afgelopen vrijdag voor een miljoenenpubliek The Voice of Holland. Voor de gemeente aanleiding om haar vandaag te onderscheiden. Uit handen van León de Lange, loco-burgemeester en wethouder Cultuur van gemeente Weesp, ontving ze het jeugdlintje. "Jij hebt Weesp verder op de kaart gezet. Jouw prestaties passen mooi bij de lange muzikale traditie van onze stad. Maar vooral heb je anderen laten genieten van jouw bijzonder muzikaal talent," zei De Lange.

Hij noemde Sophia een inspirerend voorbeeld voor anderen. "Niet alleen vanwege jouw prestaties, maar ook door jouw houding. Open, leergierig, vol zelfvertrouwen, maar ook bescheiden. Daar ben je ver mee gekomen. Er wacht jou vast een glanzende carrière."

Feestelijke huldiging op Vechtstede College

Er volgt op dinsdag 17 maart nog een feestelijke huldiging op het Vechtstede College in Weesp.

Tweede keer

Het is de tweede keer in de historie dat gemeente Weesp een jeugdlintje uitreikt. In 2016 was dat het geval met Jamie Snel. Hij redde een kleuter uit het water.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken