HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Inbreng van inwoners zorgt voor verbeterd ontwerp rond rotonde Amstellandlaan

Inbreng van inwoners zorgt voor verbeterd ontwerp rond rotonde Amstellandlaan

Dit item is verlopen op 01-01-2019.

Nieuwe fietspaden in twee richtingen

Fietspaden in twee richtingen rond de Amstellandlaan en Casparuslaan. Het zijn enkele belangrijke aanpassingen in het ontwerp van de voorgenomen realisatie van de rotonde aan de Amstellandlaan en andere ontwikkelingen in de directe omgeving. Met dank aan de inbreng van ruim honderd Weespers die de afgelopen weken afkwamen op twee inloopavonden, waarvan de laatste op dinsdag 9 oktober was.

Verantwoordelijk wethouder Léon de Lange van Gemeente Weesp is blij met de inbreng van inwoners. ‘Ze zijn enorm betrokken bij hun directe woon- en leefomgeving, met veel oog voor veiligheid. Daarmee kunnen we het plan nog optimaliseren’.

Rotonde in plaats van kruising

In het ontwerp is veel aandacht voor een overzichtelijkere en veiligere verkeerssituatie. Dit betekent onder meer een rotonde, in plaats van een kruising met stoplichten, en vrij liggende fietspaden. Ook komen er diverse oversteekplaatsen.

Kruising Casparuslaan met Papelaan

Tijdens de inloopavonden ging het ook over een veiliger oversteek van de kruising Casparuslaan met Papelaan. Bij het optimaliseren van het ontwerp komt er vooral aandacht voor het vinden van een oplossing, die meer duidelijkheid en verkeersveiligheid biedt voor fietsers en voetgangers.

Vervolg

De voorgenomen behandeling in de gemeenteraad van Weesp is 19 december dit jaar. Start uitvoering is najaar 2019. De werkzaamheden gaan enkele maanden duren. Binnenkort is er meer informatie. Meer weten: weesp.nl/rotonde

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken