HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Gooise Meren ondersteunt Weesp bij uitvoering Wmo en Jeugdwet

Gooise Meren ondersteunt Weesp bij uitvoering Wmo en Jeugdwet

Dit item is verlopen op 31-01-2017.

De gemeenten Gooise Meren en Weesp hebben een dienstverleningsovereenkomst gesloten over ondersteuning aan Weesp op het gebied van ICT-systemen en applicatiebeheer.  

Afgelopen juli hebben de colleges van de twee gemeenten een intentieverklaring getekend. Daarin werd afgesproken de haalbaarheid van samenwerking op backoffice taken voor de Wmo 2015 en Jeugdwet te onderzoeken. Naar aanleiding van dit onderzoek levert Gooise Meren nu per 1 januari 2017 ondersteuning op het gebied van ICT-systemen en applicatiebeheer aan Weesp. Gooise Meren is in staat om de taken voor Weesp als goede buur op te pakken. 

De samenwerking wordt uiterlijk juli 2017 verder uitgebreid met de overige backoffice taken voor de Wmo 2015 en Jeugdwet. Dit wordt in de loop van 2017 zorgvuldig voorbereid.

De dienstverleningsovereenkomst heeft voor inwoners geen gevolgen, de dienstverlening blijft op niveau. De kwaliteit van de dienstverlening aan inwoners staat ook in de voorbereiding op de uitbreiding van de dienstverleningsovereenkomst centraal.

De samenwerking op het gebied van de Wmo 2015 en Jeugdwet staat los van de toekomstoriƫntatie van de gemeente Weesp. De uitkomst van die oriƫntatie kan gevolgen hebben voor deze samenwerking.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken