HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Glas in het water bij de Nieuwe Agtkant

Glas in het water bij de Nieuwe Agtkant

Dit item is verlopen op 26-10-2019.

De gemeente ontving vandaag meldingen over glas in het water bij de Nieuwe Agtkant. Er is geen aangewezen zwemlocatie in de Vecht bij Weesp, dus zwemmen in de Vecht is altijd voor eigen risico. Wie zwemt in de Vecht moet, naast de risico’s die er al zijn, nu ook oppassen voor glas en andere scherpe voorwerpen op de bodem van het water.

De Nieuwe Agtkant is (evenals de Groene Punt en de molen) een geliefde plek voor het zoeken van vertier en verkoeling tijdens hete zomerdagen. Deze plekken zijn echter niet aangewezen als officieel zwemwater. Zwemmen op deze plekken gebeurt dus geheel op eigen risico. Naast het risico om over het hoofd te worden gezien door de vele plezierboten, is er nu ook glas en andere scherpe voorwerpen geconstateerd op de bodem van de Vecht.

Schone en veilige zwemplekken

Wanneer u tijdens deze warme dagen verkoeling zoekt, doe dat dan verstandig en check op de website www.zwemwater.nl de dichtstbijzijnde veilige zwemplek. Op deze aangegeven zwemplekken is zowel aandacht voor de fysieke veiligheid als voor de kwaliteit van het water.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken