HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Gemeente Weesp zet zich in voor duurzaam boombeheer

Gemeente Weesp zet zich in voor duurzaam boombeheer

Dit item is verlopen op 09-09-2016.

Iepen gesnoeid voor betere groei

De nieuwe iepen  aan de Oudegracht, Nieuwstad en Achter ‘t Vosje, zijn de afgelopen periode onder begeleiding van een boomdeskundige gesnoeid voor een betere groei en vorm. Dit snoeiprogramma loopt de komende jaren nog door. Er is ook geconstateerd dat het bodemleven onder een aantal iepen onvoldoende is, waardoor de groei wat achterblijft ten opzichte van de overige  bomen.

Groeiachterstand opheffen met TFI-methode

Om deze groeiachterstand op te heffen zullen vanaf woensdag 10 tot en met vrijdag 12 augustus 2016 deze iepen een extra stimulans krijgen door middel van de TFI-methode. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale luchtdrukapparatuur om scheuren en poriën in de ondergrond te maken en deze te vullen met een speciaal ontwikkeld substraat van organische stof en lucht. Zo ontstaat een optimale ondergrond waardoor de wortels van de bomen gestimuleerd worden.

Beperkt overlast

Er is beperkte overlast voor het verkeer omdat de apparatuur in een vrachtwagen op de locatie staat om de behandeling uit te voeren. Het straatwerk wordt niet aangetast en alle werkzaamheden vinden ondergronds plaats. Het is bovendien een milieuvriendelijke oplossing, omdat er alleen gebruik gemaakt wordt van natuurlijke substraten.

De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken en vraagt uw medewerking, zodat we deze prachtige bomen langs de Oudegracht zo goed mogelijk kunnen laten groeien en behouden.

Meer informatie

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze beleidsadviseur Openbare Ruimte, Flora en Fauna: mw. C. Kruidenberg via tel. (0294) 491 391.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken