HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Gemeente Weesp sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

Gemeente Weesp sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

Dit item is verlopen op 02-09-2018.

De gemeente Weesp heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. In de Statiegeldalliantie verenigen zich milieuorganisaties, bedrijven, lokale overheden, burgerinitiatieven en ieder ander die zwerfafval beu is. De Statiegeldalliantie roept de regering in België en Nederland op, om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes.

Wethouder Maarten Miner: “Zwerfaval is een hardnekkig probleem dat een bedreiging vormt voor milieu, dieren en mensen. In Weesp, landelijk en wereldwijd. Onderzoek heeft uitgewezen dat het heffen van statiegeld op kleine flesjes en blikjes een grote bijdrage kan leveren aan de bestrijding hiervan. Ik ben daarom blij dat wij ons hebben aangesloten bij de Statiegeldalliantie en op die manier onze stem kunnen laten horen.”

Gezamenlijke stem

Sinds oktober 2017 sluiten zich steeds meer Vlaamse en Nederlandse partners aan bij de Statiegeldalliantie. Samen zijn we de stem van 66 procent van de Belgen en 74 procent van de Nederlanders die voorstander zijn van statiegeld op plastic flessen en blikjes. Recycling Netwerk Benelux nam het initiatief voor de Statiegeldalliantie.

Duurzaamheid

De gemeente Weesp heeft in de ‘Nota duurzaam Weesp’ vastgelegd welke uitdagingen Weesp de komende jaren aangaat op het gebied van duurzaamheid. Minder energie verbruiken bijvoorbeeld, en opwekken van duurzame energie. Maar ook letten op het gebruik van materialen, het hergebruik van afval en een groene en milieuvriendelijke inrichting van onze stad.

De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld en is bezig met verduurzamen. Wij stimuleren en ondersteunen inwoners, bedrijven en organisaties om aan te sluiten.

De alliantiepartners

Een volledige lijst van alle alliantiepartners en hun motivatie om zich voor statiegeld uit te spreken, is hier terug te vinden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken