HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Gemeente Weesp roept op tot een collectief statement: #SayNoToNashville en hijs de regenboogvlag!

Gemeente Weesp roept op tot een collectief statement: #SayNoToNashville en hijs de regenboogvlag!

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

Het kan niemand ontgaan zijn dat afgelopen weekend meerdere prominenten de Nederlandse vertaling van de zogeheten ‘Nashvilleverklaring’ hebben ondertekend. De oorspronkelijke tekst werd in 2017 opgesteld in de Verenigde Staten. Daarin wordt o.a. homoseksualiteit, het homohuwelijk en transgenderisme afgewezen.

Vrijheden beschermen

Het mag niet zo zijn dat geweld, discriminatie en pesterijen worden aangewakkerd door het nieuws over het ondertekenen van de Nashvilleverklaring door diverse prominenten, terwijl er juist op allerlei vlakken veranderingen merkbaar zijn, ook in de Kerk.

Onze vrijheden worden regelmatig op de proef gesteld en het beschermen en verdedigen van deze vrijheden is daarom van groot belang. Nederland is een land waarin we rekening houden met elkaar en niemand buitensluiten ongeacht de seksuele geaardheid, geloof of afkomst.

Iedereen doet mee

Wethouder Léon de Lange: “Iedereen is vrij om te zijn zoals hij of zij is. In de gemeente Weesp hechten we hier grote waarde aan. Daarom vinden we het belangrijk om met elkaar een proteststem te laten horen en te beschermen waar we in onze stad voor staan. Iedereen doet mee!

We willen nu door samenwerking te zoeken met andere gemeenten en overheden een krachtiger geluid laten horen.”

Oproep voor een collectief statement

Hoewel sommigen gemeenten maandag al spontaan de regenboogvlag hesen, roept de gemeente Weesp alle gemeenten, provincies en overheden op om (ook) mee te doen aan een collectief statement door op 11 januari de regenboogvlag te hijsen en een foto daarvan te plaatsen op sociale media met de hashtag: #SayNoToNashville

Meerdere gemeenten en organisaties doen al mee

Naast Weesp zullen onder andere de gemeenten Amsterdam, Almere, Amstelveen, Culemborg, Diemen, Driebergen, Etten-Leur, Gooise Meren, Hilversum, Hollands Kroon, Midden Delfland, Nijmegen, de Provincie Noord Holland en het concertgebouw, Rijksmuseum en Van Goghmuseum in Amsterdam op 11 januari de regenboogvlag hijsen als statement tegen de Nashvilleverklaring. #SayNoToNashville

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken