HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Gemeente Weesp en ondernemers samen aan de slag met binnenstad

Gemeente Weesp en ondernemers samen aan de slag met binnenstad

Dit item is verlopen op 23-06-2018.

De gemeente Weesp en de ondernemersstichting Weesp Centraal hebben samen een uitvoeringsovereenkomst voor een ondernemersfonds in de binnenstad ondertekend. De gemeente vult het fonds met reclamebelasting, die sinds dit jaar bij bedrijven in de binnenstad wordt geheven. Vervolgens kunnen de gezamenlijke ondernemers onder meer evenementen, feestverlichting en promotionele activiteiten met het fonds bekostigen.

Om het ondernemersfonds zorgvuldig te benutten, is op initiatief van de winkeliersvereniging WDO de onafhankelijke stichting Weesp Centraal opgericht. De bestuursleden zijn: Jordi Dekker van café-restaurant Aaltje, Matthijs van Dijk van café Toeters en Bellen, Anita Sikking van kledingwinkel Zipper, Vreneli Stadelmaier als onafhankelijk lid en voorzitter Albert Vos namens de WDO. Elke ondernemer die reclamebelasting betaalt, kan bij het bestuur plannen indienen.

Wethouder Astrid Heijstee Bolt: “De WDO heeft zich lange tijd ingespannen voor het fonds, om daarmee alle ondernemers te verbinden en de krachten te bundelen. Ik feliciteer daarom Weesp Centraal van harte met de oprichting en wens hen veel succes. Als gemeente blijven we trouwens samenwerken, maar we doen er nu gezamenlijk een schepje bovenop, zodat we de binnenstad ook op de lange termijn aantrekkelijk en leefbaar kunnen houden.”

Albert Vos voegt hieraan toe dat door de samenwerking met de gemeente het ondernemersfonds mogelijk is gemaakt, en dat het nu aan de ondernemers is om aantrekkelijke plannen te maken: “We hebben een prachtige binnenstad. Met het fonds kunnen we activiteiten en voorzieningen op een praktische manier regelen, met alle betrokken partijen, dus niet alleen de winkeliers, maar ook met de horeca en de andere ondernemers. Die uitbreiding vinden we noodzakelijk, omdat we samen verantwoordelijk zijn voor het voorzieningenniveau in de binnenstad.”

Voor vragen of opmerking over het fonds kan contact worden opgenomen met het bestuur van de stichting, bijvoorbeeld via e-mail: stichtingweespcentraal@gmail.com

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken