HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Feestelijke start bouw Weespersluis

Feestelijke start bouw Weespersluis

Dit item is verlopen op 27-04-2018.

Vandaag is de bouw van de nieuwe wijk Weespersluis feestelijk gestart in aanwezigheid van toekomstige bewoners, gemeenteambtenaren, projectontwikkelaars en genodigden. Harm Janssen, voorzitter van het Bestuur van GEM Bloemendalerpolder C.V., en wethouder Peter Eijking spraken de toekomstige bewoners en de genodigden toe en heetten hen van harte welkom in de nieuwe wijk in Weesp. 

Feestelijke handeling

Honderden genodigden waren deze zonnige middag in Weesp getuige van een ludieke starthandeling op de bouwplaats waarbij kopers samen met (demissionair) wethouder Peter Eijking de woorden ‘start bouw Weespersluis vormden’. Eijking: “Weespersluis geeft ons een geweldige kans om te voorzien in de zeer grote behoefte aan woningen. Niet alleen voor inwoners uit Weesp maar ook voor mensen uit Amsterdam en directe omgeving. Bovendien geeft Weespersluis ons de kans om de voorzieningen in Weesp een goede impuls te geven. Mooi om te zien hoe de kopers, onder het genot van een hapje en een drankje, vandaag met elkaar kennis konden maken en zeer enthousiast op de foto gingen met hun toekomstige buren.”

2750 woningen

Weespersluis wordt een ruim woonlandschap met circa 2750 woningen. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. De nieuwe wijk ligt zeer centraal, dichtbij het station van Weesp, dichtbij ’t Gooi én bij de Vecht.

School en kinderopvang

Oostelijk in het plangebied van Weespersluis, tegenover het toekomstig stadpark, komt een brede school voor zo’n 1000 leerlingen. De brede school zal onderdak gaan bieden aan twee basisscholen en een sporthal. Ook komen er nabij of in de brede school enkele buurt- en kinderopvangvoorzieningen.

Lanenrijk Fase 1A in aanbouw, Fase 1B in mei/juni 2018 in verkoop

Lanenrijk is de eerste wijk die in dit nieuwe woongebied wordt gerealiseerd. In de eerste fase van deze gevarieerde wijk komen 178 koopwoningen, die door Mulleners + Mulleners en Heren 5 Architecten zijn ontworpen in fin-de-siècle stijl. De woonoppervlaktes van de woningen variëren van circa 90 m² tot en met circa 200 m², hebben allemaal een tuin en worden uitgegeven op eigen grond. De eerste 24 woningen van ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen zijn in aanbouw en worden naar verwachting na de zomer opgeleverd. De bouw van de woningen van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ontwikkelcombinatie BPD/Van Erk start op korte termijn. De tweede fase in Lanenrijk gaat naar verwachting in mei/juni van dit jaar in verkoop. Fase 1B bestaat, net als fase 1A, uit circa 180 woningen.

Samenwerkingspartners:
De ontwikkeling van Weespersluis is een samenwerking van BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Blauwhoed en Van Wijnen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken