HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Expositie fototentoonstelling en fotowedstrijd voor kinderen

Expositie fototentoonstelling en fotowedstrijd voor kinderen

Dit item is verlopen op 11-10-2014.

Weesp is een charmante stad, waar je altijd naar uitziet. Iedereen heeft een eigen visie op Weesp en dat maakt Weesp zo bijzonder om op foto vast te leggen. Het gemeentemuseum organiseert van 11 oktober tot en met 16 november a.s. een fototentoonstelling van alle inzendingen die mee hebben gedaan aan de fotowedstrijd van de gemeentegids. Daarnaast schrijft het museum nog een fotowedstrijd uit onder kinderen. De expositie zal op 11.00 uur 11 oktober a.s. officieel geopend worden.

Expositie fotowedstrijd Gemeentegids

Van 11 oktober tot en met 16 november organiseert het Gemeentemuseum Weesp een foto tentoonstelling onder de titel 'Uitzien naar Weesp'. In de voormalige Van Houtenkamer, op de 2e verdieping van het stadhuis, worden de inzendingen van de fotowedstrijd van de gemeentegids getoond. Het is een tentoonstelling met een eigen uitzicht en een eigenzinnige visie. Geen standaard tentoonstelling, maar een ludieke setting waarin iedereen zich thuis kan voelen.

 

Fotowedstrijd voor kinderen

Daarnaast organiseert Gemeentemuseum Weesp een extra fotowedstrijd. Ditmaal voor kinderen! Het museum nodigt in de aanloop naar de tentoonstelling kinderen (5 tot 15 jaar) uit om hun allerbeste foto van Weesp in te sturen. Zo werkt het: kinderen kunnen een foto maken van hun favoriete plek, favoriete huis, straat, plein, boom in Weesp. Deze foto dient vóór 28 september a.s. per e-mail – voorzien van naam, leeftijd, adres en een korte beschrijving van de foto – naar communicatie@museumweesp.nl gestuurd te worden. De 10 mooiste foto’s plaatst het museum begin oktober op de website en op de Facebook pagina van het gemeentemuseum. De drie allerbeste inzendingen krijgen bovendien een plek in de tentoonstelling 'Uitzien naar Weesp'; de jonge fotografen ontvangen daarnaast een leuk presentje. Kijk op de website van het Gemeentemuseum voor fototips en de reglementen van de wedstrijd.

 

Opening van de fototentoonstelling

Zaterdag 11 oktober (aan het begin van de herfstvakantie) wordt de fototentoonstelling officieel geopend om 11.00 uur door burgemeester Van Bochove. Iedereen is van harte welkom bij de opening aanwezig te zijn.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken