HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Eerste straatnamen nieuwe buurt Weespersluis vastgesteld

Eerste straatnamen nieuwe buurt Weespersluis vastgesteld

Dit item is verlopen op 17-02-2017.

De eerste straatnamen voor de nieuwe buurt Weespersluis zijn dinsdag 17 januari in het college van burgemeester & wethouders vastgesteld. Het gaat om de volgende straatnamen: Muiderslotlaan, Fort Abcoudestraat, Abcoudepad, Fort Hinderdamstraat, Hinderdampad, Fort Diemerdamstraat. Deze straatnamen worden gebruikt bij de eerste fase van het project. In deze eerste fase gaat het om de bouw van ongeveer 180 woningen en de nieuwe basisscholen.

Prijsvraag voor nieuwe straatnamen

In de maand september van vorig jaar konden belangstellenden suggesties insturen voor de nieuwe straatnamen. Daar is veelvuldig gebruik van gemaakt door inwoners van Weesp, belangstellenden en toekomstige bewoners van Weespersluis. Maar liefst 70 reacties heeft de gemeente mogen ontvangen. Wethouder Peter Eijking: “Het is goed te zien dat er veel belangstelling is voor het meedenken over nieuwe straatnamen in Weespersluis. Opvallend was het aantal ingestuurde suggesties die verwijzen naar de geschiedenis; ofwel bekende Weespers en bekende historische figuren ofwel belangrijke historische Weesper gebeurtenissen of nationale gedenkmomenten. We hebben alle suggesties doorgenomen en een uiteindelijke keuze gemaakt.”

Thema Stelling van Amsterdam en kastelen en buitenplaatsen langs de Vecht

Bij het uitschrijven van de prijsvraag is meegegeven dat Weespersluis vooral een woonlandschap wordt waarin groen en water een belangrijke rol spelen. De keuze was gevallen op een aantal thema’s waarbij de Vecht en historie met elkaar verweven zijn. De gekozen thema’s zijn kastelen en buitenplaatsen langs de Vecht en de Stelling van Amsterdam.  

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken