HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Definitieve uitslagen referendum en gemeenteraadsverkiezingen 2018

Definitieve uitslagen referendum en gemeenteraadsverkiezingen 2018

Dit item is verlopen op 27-04-2018.

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en het gemeentelijk referendum Gooise meren of Amsterdam en landelijk referendum over Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (Wiv) gehouden. De definitieve uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum zijn vandaag bekendgemaakt. Vanmorgen zijn de definitieve verkiezingsuitslagen door het hoofdstembureau van de gemeente Weesp vastgesteld.

Hoge opkomst

In gemeente Weesp ging 62,74% van de stemgerechtigden naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. In 2014 was dat 55%. Het was de eerste keer dat de kiezers ook naar de stembus mochten voor het gemeentelijk referendum. 61,98% van de stemgerechtigden brachten hun stem uit voor het gemeentelijk referendum.

Definitieve verkiezingsuitslagen

De definitieve uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn op partijniveau, kandidaatsniveau en per stemdistrict te vinden op www.weesp.nl/uitslagverkiezingen. Hier vindt u ook de uitslagen van de twee referenda.

Definitief raadsbesluit op maandag 26 maart in de Grote Kerk

Op maandag 26 maart om 20.00 uur houdt de gemeenteraad een extra raadsvergadering in de Grote Kerk van Weesp. In deze vergadering neemt de gemeenteraad, in de huidige samenstelling, een definitief besluit over de toekomstige fusiepartner van Weesp. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Kijkt u voor de agenda en stukken op www.weesp.nl/raadsinformatie
 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken