HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  De Kansenwijzer

De Kansenwijzer

Dit item is verlopen op 30-12-2017.

Alle regelingen voor Weespers met een kleine beurs

Alle Weesper huisadressen ontvangen de ‘Kansenwijzer’ op de mat. De Kansenwijzer is een handig overzicht met regelingen die er zijn voor mensen die moeten rondkomen van weinig geld. De gemeente Weesp heeft een ruimhartig minimabeleid. Om ervoor te zorgen dat iedereen die voor deze regelingen in aanmerking komt, de weg naar deze hulp ook weet te vinden, zijn alle regelingen nu gebundeld in De Kansenwijzer.

Papier en online
De papieren versie van de Kansenwijzer laat zien welke regelingen er allemaal zijn en voor wie deze zijn bedoeld. In deze gids wordt verwezen naar de digitale versie, de Online Kansenwijzer. In de Online Kansenwijzer is per regeling te lezen aan welke voorwaarden iemand moet voldoen en hoe de aanvraag verloopt. Ook staan hier de verwijzingen naar de aanvraagformulieren. De online kansenwijzer is te vinden op www.weesp.nl/kansenwijzer

Kindpakket
Nieuw is het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Kindpakket, dat ook is opgenomen in deze gids. Een pakket aan regelingen voor kinderen van ouders met een laag inkomen. Zo kan elk kind in Weesp altijd meedoen en meegenieten van bijvoorbeeld (school-)uitstapjes, sport en cultuur. Wethouder Herman Tuning: “Wij blijven zoeken naar de beste manieren om mensen te informeren over de verschillende mogelijkheden van steun. Het gaat niet alleen over het maken en schrijven van beleid, maar ook en vooral over hoe we ervoor kunnen zorgen dat informatie over de regelingen ook bij u terecht komt en dat u er op een zo toegankelijk mogelijke manier gebruik van kunt maken.”

Hulp of ondersteuning
Mensen die het lastig vinden om te zien of zij gebruik kunnen maken van de regelingen of hulp nodig hebben bij het aanvragen van een tegemoetkoming kunnen hierbij hulp en advies krijgen.

Bijvoorbeeld van Versa Welzijn. Zij kunnen op diverse manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld op het spreekuur 'Administratie voor elkaar' op woensdag tussen 9.30 en 11.00 uur in gebouw Papelaan 99 in Weesp. Versa Welzijn is telefonisch bereikbaar via (0294) 41 05 78 of per e-mail: weesp@versawelzijn.nl  

Ook MEE biedt cliëntondersteuning. Een cliëntondersteuner van MEE helpt gratis met informatie, advies en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het voorbereiden van een gesprek met de gemeente of de zorgaanbieder. Een cliëntondersteuner werkt onafhankelijk.

MEE heeft een inloopspreekuur op dinsdag van 14.00 uur tot 15.30 uur in Stadskantoor van
de gemeente Weesp. MEE is telefonisch bereikbaar via (035) 303 01 62 of per e-mail weesp@mee-ugv.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken