HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Burgemeester roept inwoners op tot veilige jaarwisseling

Burgemeester roept inwoners op tot veilige jaarwisseling

Dit item is verlopen op 03-01-2015.

Het einde van 2014 is in zicht en de gemeente Weesp roept haar inwoners op om de jaarwisseling goed te laten verlopen. Vuurwerk kan de laatste drie dagen van het jaar gekocht worden bij het bekende verkooppunt. Vuurwerk mag alléén op oudejaarsdag, 31 december afgestoken worden tussen 18.00 en 2.00 uur. Om de kans op lichamelijk letsel en materiële schade te voorkomen raadt de burgemeester van Weesp iedereen aan om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Gevaar schuilt in de handel, het bezit en het afsteken van illegaal vuurwerk. Dit vuurwerk is niet getest en heeft geen veiligheidsvoorschriften voor de gebruiker. Het afsteken ervan kan grote gevolgen hebben, zoals (blijvend) letsel of erger. Zwaar vuurwerk kan tevens brand of andere materiële schade veroorzaken, wat de samenleving veel geld kost.

Het voortijdig afsteken van legaal vuurwerk en handel, bezit en afsteken van illegaal vuurwerk is in Nederland strafbaar. Personen die zich niet aan de voorschriften houden, brengen potentieel niet alleen zichzelf en anderen in gevaar, maar riskeren tevens een hoge boete of zelfs gevangenisstraf.

Voor het opsporen van dit gevaarlijke vuurwerk heeft de politie ook uw hulp nodig. Heeft u een vermoeden van of informatie over de opslag van illegaal vuurwerk, meldt het dan bij de politie Midden Nederland via 0900-8844 of doe dit bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

De gemeente wil ondernemers alert maken op de aanwezigheid van brandbaar materiaal in de buurt van hun bedrijfspanden. Het opruimen van deze materialen vermindert het risico op brand tijdens de jaarwisseling. Zij zijn middels een aparte brief hierop geattendeerd.

Ook geven wij een dringend advies om geen vuurwerk in de buurt van de molens, rieten daken, de roeivereniging en de fietstunnel naar Aetsveld af te steken.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken