HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Bouwplan De Weesperschool; de volgende stap

Bouwplan De Weesperschool; de volgende stap

Dit item is verlopen op 28-03-2019.

Jongerenwoningen in Weesp in trek, blijkt uit enquête

Presentatie uitkomsten op 6 februari tijdens sessie over bouwplan De Weesperschool

Er is veel animo onder jonge Weespers voor de (minimaal vijftig) te realiseren jongerenwoningen aan de Waarschapsstraat/Sinnigvelderstraat. Dat blijkt uit een woonenquête, waar honderden jongeren aan deelnamen. De uitkomsten van dit onderzoek worden, samen met bouwplan ‘De Weesperschool’ voor de woningen, de openbare ruimte en het parkeren, gepresenteerd op woensdag 6 februari. Dan is er van 18.00 tot 19.30 uur een inloopavond op het Stadskantoor. Organisatie is in handen van gemeente Weesp en ontwikkelaar BPD.

Deze avond is een vervolg op een eerdere bijeenkomst op 16 juni 2018. Toen werd het schetsontwerp aan buurtbewoners gepresenteerd. Opmerkingen uit deze bijeenkomst zijn zoveel als mogelijk in het plan verwerkt. Vervolgens heeft de ontwikkelaar een enquête uitgezet onder jongeren binnen de doelgroep. Nu wordt het tijd voor de volgende stap: van schets naar definitief ontwerp.

Gebiedsontwikkelaar BPD realiseert aan de Waarschapsstraat/Sinnigvelderstraat 88 woningen. Het gaat om acht rijtjeswoningen en tachtig  appartementen. Minimaal 66 woningen worden gerealiseerd in het betaalbare segment (huurprijs € 414,00 of koopprijs € 140.000,00 v.o.n.). Minimaal vijftig daarvan zijn bedoeld voor jongeren. De appartementen zijn verdeeld over twee blokken.

De woonenquête

De  woonenquête geeft inzicht in de woonwensen van jongeren voor het plan ‘De Weesperschool’. Het grootste deel van de 248 respondenten is twintig jaar. Duidelijk wordt dat er volop interesse is in de woningen die gerealiseerd worden in de wijk Hogewey. Er is een voorkeur voor wonen in een appartement, met een aparte slaapkamer. Het aantal jongeren dat wil huren, is iets groter dan het aantal jongeren dat wil kopen. Dit leidt ertoe dat in ieder geval minimaal 40 woningen in het huursegment gerealiseerd worden. Het doel is dat over 2,5 jaar de woningen betrokken kunnen worden door de nieuwe bewoners.

Wethouder John Vos is blij dat hij met dit project gehoor kan gegeven aan de behoefte aan betaalbare jongerenhuisvesting: “Het is voor Weesper jongeren lastig om in Weesp geschikte woonruimte te vinden, als ze het ouderlijk huis verlaten. Fijn dat er mede door dit project voor deze groep ook betere kansen op de woningmarkt komen.”

Informatiebijeenkomst 6 februari a.s.

Tijdens de informatieavond op woensdag 6 februari aanstaande wordt ook getoond hoe de opmerkingen uit de bijeenkomst van 16 juni 2018 zijn verwerkt  in het plan. Omwonenden worden voor deze bijeenkomst uitgenodigd, maar iedereen is van harte welkom op deze inloopavond.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken