HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Betrouwbare en betaalbare hulp via schoonthuis.nl

Betrouwbare en betaalbare hulp via schoonthuis.nl

Dit item is verlopen op 04-05-2016.

Sinds 1 april 2016 vinden inwoners van gemeente Weesp een betrouwbare en betaalbare hulp via schoonthuis.nl. Wie een hulp zoekt via deze site, krijgt een bijdrage in de kosten. Deze kan oplopen tot € 40,00 per week. Dit bijzondere aanbod geldt voor iedereen: oud of jong, alleenstaand of gezin, gezond of minder mobiel.

Schoonthuis.nl
Schoonthuis.nl presenteert bedrijven die werken met passende arbeidsvoorwaarden voor hun werknemers en betrouwbare hulpen. Is een hulp ziek of met vakantie? De bedrijven zorgen ervoor dat er vervanging is. Wie werkt met een bedrijf van schoonthuis.nl weet zeker dat de hulp werkt voor een goede werkgever.

Bijdrage
Vindt een inwoner een hulp via de site? Dan betaalt de gemeente ook een deel van de kosten. De bijdrage kan oplopen tot € 40,00 per week. Deze regeling geldt voor heel 2016. Ook in 2017 betaalt de gemeente een deel van de kosten. Hoe hoog die vergoeding is, hangt af van de vraag naar hulpen via schoonthuis.nl.

Waarom
Waarom stimuleert de gemeente de vraag naar huishoudelijke hulpen? De gemeente Weesp  vindt het belangrijk dat de werkgelegenheid voor hulpen behouden blijft. Dankzij een subsidie van het Rijk kan Weesp, samen met andere gemeenten in de Gooi en Vechtstreek, inwoners tegemoetkomen in de kosten voor huishoudelijke hulp. Zo creëren zij samen met inwoners nieuwe banen voor huishoudelijke hulpen.

Wethouder Herman Tuning van Participatie: “Voor veel mensen draagt een huishoudelijke hulp bij aan hun onafhankelijkheid. Deze regeling is voordelig voor iedereen: Voor u is het extra aantrekkelijk om iemand te vinden die u helpt bij het huishouden. De huishoudelijke hulp heeft een baan met goede arbeidsvoorwaarden.  En bovendien blijft er werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen in onze regio.”

Campagne
De komende tijd vraagt gemeente Weesp aandacht voor schoonthuis.nl via advertenties op Facebook, Marktplaats, digitale media, posters, advertenties en leaflets.

Meer weten? Kijk op schoonthuis.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken