HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Bekendmaking winnende straatnamen voor nieuwe wijk Weespersluis

Bekendmaking winnende straatnamen voor nieuwe wijk Weespersluis

Dit item is verlopen op 10-12-2016.

De gemeente Weesp is samen met de GEM Bloemendalerpolder bezig met de realisatie van een nieuwe wijk in de Bloemendalerpolder: Weespersluis. In de maand september heeft de gemeente Weesp inwoners en belangstellenden gevraagd suggesties aan te dragen voor straatnamen in de nieuwe wijk. Hier is veelvuldig gehoor aan gegeven. De gemeente heeft maar liefst 70 reacties mogen ontvangen. Tijdens het WoonEvent op 12 november heeft wethouder Eijking de winnende thema’s voor de straatnamen bekend gemaakt.

Winnende straatnamen

Bij het uitschrijven van de prijsvraag is meegegeven dat Weespersluis vooral een woonlandschap wordt waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Opvallend was het aantal ingestuurde suggesties die verwijzen naar de geschiedenis; ofwel bekende Weespers en bekende historische figuren ofwel belangrijke historische Weesper gebeurtenissen of nationale gedenkmomenten.

De keuze is gevallen op een aantal thema’s waarbij de Vecht en historie met elkaar verweven zijn. De gekozen thema’s zijn kastelen en buitenplaatsen langs de Vecht en de Stelling van Amsterdam.

Winnaars

De bovenstaande suggesties zijn ingestuurd door mevrouw D. van Halm, de heer G.P. Koning, de heer M. Miner en de heer M. Ronden. Zij zijn door wethouder Eijking in het zonnetje gezet. Zij ontvingen onder meer een Weespersluis-schepnet, gevuld met allerlei Weesper producten.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken