HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Aftrap herinrichting Nijverheidslaan

Aftrap herinrichting Nijverheidslaan

Dit item is verlopen op 09-01-2018.

Op 2 november hebben wethouder Herman Tuning (Economie) en Hans de Waard van de IVW (Industrie Vereniging Weesp) officieel het startsein gegeven voor de herinrichting van het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Weesp uitgevoerd door aannemer Fronik Infra BV uit Mijdrecht.

Nadat eerder de gemeenteraad had besloten de openbare ruimte van het bedrijventerrein Nijverheidslaan op te knappen, werd de basis voor het plan gelegd met een schouw met ondernemers. Daarna zijn met belanghebbenden diverse gesprekken gevoerd voor het opstellen van een geschikt inrichtingsplan.

Oog voor ondernemersbelangen

Wethouder Tuning is blij dat de werkzaamheden zijn gestart. "Met de ondernemers en de IVW is hard gewerkt aan het plan voor het opknappen van het bedrijventerrein. Ik ben blij dat we goed de tijd hebben genomen en dat we op alle belangen hebben gelet. De ondernemers verdienen het. Nu kan de schop de grond in."

Fasering

De totale herinrichting is verdeeld in drie fasen. De eerste twee fasen van het plan worden uitgevoerd tussen 30 oktober en 23 december. Op het deel tussen de Korte Muiderweg en Nesland worden alle bestratingsmaterialen vervangen, een hemelwaterriool aangelegd en bomen geplant. Tevens worden er lichtmasten met ledverlichting geplaatst en parkeerplaatsen gecreƫerd.

Aansluitend hierop wordt fase 3 uitgevoerd, waarin onder meer de realisering van de trailerhelling aan de Vecht aan de beurt komt. Naar verwachting wordt het vernieuwde bedrijventerrein Nijverheidslaan medio maart 2018 opgeleverd.

Omleidingen en afsluitingen

Omdat gefaseerd wordt gewerkt, zal de hinder maximaal worden beperkt. Alle woningen en bedrijven zijn hierdoor overdag gegarandeerd bereikbaar. Echter, een nachtelijke afsluiting van twee maal twee nachten is hierdoor onvermijdelijk. Nadere informatie volgt, zodra de definitieve planning hiervoor bekend is.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken