HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Wethouder feliciteert scholen met eerste leerlingen op Brede School

Wethouder feliciteert scholen met eerste leerlingen op Brede School

Dit item is verlopen op 08-04-2021.

Wethouder Astrid Heijstee feliciteerde vandaag de leerlingen van de basisscholen De Nieuwe Jozef en Brede School Weesperrijk op hun eerste dag op de nieuwe locatie. Zij wenst de kinderen en directeuren van de scholen geluk met de opening en hoopt dat zij met veel plezier zullen verblijven in hun nieuwe schoolgebouw.  Voor de kinderen en medewerkers heeft de gemeente een gezonde traktatie.

Ook start vandaag de buitenschoolse opvang op deze locatie. Door de corona-maatregelen is het op dit moment niet mogelijk de realisatie van dit gebouw te vieren. Dit zal in het najaar hopelijk plaats kunnen vinden. De opening van de buurtkamer vindt later in maart plaats en de sporthal zal wanneer er weer gesport kan worden geopend worden.

Wethouder Heijstee: “Het is fijn om alle leerlingen op deze geweldige nieuwe plek in Weespersluis welkom te heten. Naast dat het een prachtig gebouw is, is de Brede School één van de eerste energie neutrale scholen in Nederland. Er wordt in de school net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen reageren op hun nieuwe schoolgebouw.”

Brede School

Naast de twee basisscholen zijn een sporthal, buitenschoolse opvang en een buurtkamer ondergebracht in het nieuwe gebouw. De Brede School is ontworpen door KOW Architecten in ‘fin-de-siècle’ stijl. Deze stijl sluit aan bij de rest van de wijk Weespersluis.

Wethouder Astrid Heijstee met Remon Pontman de directeur van De Nieuwe Jozef

Wethouder Astrid Heijstee met Rutger Slok de directeur van de Brede School Weesperrijk en Hans Ploeg bestuurder van Florente Basisscholen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken