HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Wethouder de Lange krijgt eerste exemplaar catalogus Grensverlegger Van Houten overhandigd

Wethouder de Lange krijgt eerste exemplaar catalogus Grensverlegger Van Houten overhandigd

Dit item is verlopen op 31-05-2021.

Museum Weesp heeft het eerste exemplaar van de catalogus Grensverlegger Van Houten aan wethouder Léon de Lange overhandigd.
Het museum wil hiermee de wethouder bedanken voor zijn werk voor de cultuur in Weesp en voor zijn inzet voor Museum Weesp in het bijzonder. Het is geen gemakkelijke taak om in het fusieproces met Amsterdam er voor te zorgen dat de collectie van Weesp, het stadhuis van Weesp en het museum van Weesp behouden blijven voor Weesp.

Catalogus bestellen

Het museum hoopt snel weer haar deuren te kunnen openen en de tentoonstelling aan de Weespers te kunnen tonen. De catalogus Grensverlegger Van Houten is vanaf 15 april online te bestellen bij Museum Weesp via museumweesp@weesp.nl en kost € 9,95.

Léon de Lange en Lisette Zijp

Verhaal Grensverlegger van Houten

Museum Weesp vertelt het verhaal van Weesp en de catalogus Grensverlegger Van Houten is vooral ook een verhaal van Weesp. Over hoe een kleine stad groot kan zijn.

De naam Van Houten zal voor altijd aan Weesp verbonden blijven. De permanente tentoonstelling Van Houten Grensverlegger houdt de geschiedenis van het bedrijf levend, door in woord en beeld te laten zien hoe belangrijk de fabriek voor Weesp was. Niet alleen voor de economie, maar ook voor de openbare ruimte en het sociale leven. En niet te vergeten voor de kunst. In deze catalogus vindt u prachtige verpakkingen, reclameposters, muurschilderingen, en zelfs het Van Houten Cacao Spel, geïllustreerd door bekende kunstenaars van die tijd.

De sporen van het tijdperk Van Houten zijn nog steeds in het straatbeeld te zien, en de magie van de chocoladefabriek is nog lang niet uitgewerkt. Tot in lengte der dagen zal het in onze stad een beetje naar cacao ruiken. Dat is maar goed ook, want Weesp is trots op zijn wereldmerk Van Houten.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken