HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Werkzaamheden Geinbrug en afsluiting Gein-Noord en Gein-Zuid van 3 t/m 14 mei

Werkzaamheden Geinbrug en afsluiting Gein-Noord en Gein-Zuid van 3 t/m 14 mei

Dit item is verlopen op 01-06-2021.

VolkerInfra PNH Gooi en Vechtstreek gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland, werkzaamheden uitvoeren op de Geinbrug. Uit de praktijk blijkt dat het in 2017 aangebrachte ’LARGAS’-voorrangsplein voor een goede doorstroming van het verkeer zorgt, maar dat met een aantal aanpassingen de verkeersveiligheid, van met name fietsers, voetgangers en ruiters, nog kan verbeteren.

Wat gaat er gebeuren?

Om de verkeersveiligheid op de Geinbrug te verbeteren worden onderstaande aanpassingen uitgevoerd:

- Aanbrengen van een  ondersteunend verkeerslicht bij de oversteek Provincialeweg/Gein-Zuid.
- Verplaatsen van 30/60 km/u borden op gemeentegrens zone op Gein-Zuid.
- Aanbrengen rode slijtlaag op de fietsoversteek bij Gein-Noord en Gein-Zuid.
- Realiseren van een ruiteropstelplaats ter plaatse van de oversteek voor ruiters ter hoogte van Gein-Zuid, met een hoge drukknop voor het verkeerslicht.
- Verbreden trottoir bij de oversteek Provincialeweg/Gein-Noord.
- Verplaatsen van een rateltikker voor slechtzienden bij de voetgangersoversteek Gein-Noord.
- Aanbrengen blinde geleidelijnen bij de bushaltes.

Planning

De werkzaamheden vinden plaats in de periode 3 mei t/m 14 mei, met uitzondering van de zaterdag en zondag.. Om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden in de verkeersluwe avond en nachtelijke uren tussen 19.00-05.00 uur.

Wat betekenen deze werkzaamheden voor u?

De werkzaamheden kunnen geluidshinder geven. Er wordt geprobeerd dit zoveel mogelijk te beperken door de werkzaamheden met het meeste geluid voor 23.00 uur uit te voeren.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden wordt een zogenaamde ‘om-en-om regeling’ toegepast met verkeersregelaars, waarbij afwisselend één rijbaan wordt afgesloten. Hierdoor hoeft het verkeer niet om te rijden.

Alleen bij het aanbrengen van de rode slijtlaag, de markering en de bebording op de fietsoversteek ter hoogte van Gein-Noord en Gein-Zuid is het niet mogelijk om verkeer over deze weggedeeltes te laten rijden. Daarom wordt het verkeer op Gein-Noord en Gein-Zuid omgeleid. De Provincialeweg blijft wel open.
De werkzaamheden op Gein-Noord en Zuid worden gelijktijdig uitgevoerd en zijn gepland op maandag 10 en dinsdag 11 mei, tussen 19.00 en 05.00 uur, met als reservedagen 17 en en 18 mei.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken