HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Weespers nieuwsgierig naar warmtetransitie

Weespers nieuwsgierig naar warmtetransitie

Dit item is verlopen op 30-07-2021.

De digitale informatiebijeenkomst over de warmtetransitie op 3 juni is druk bezocht. Op het hoogtepunt van de avond waren er 105 mensen ingelogd. Ook hebben 193 Weespers de bijbehorende enquĂȘte ingevuld. De digitale bijeenkomst bestond uit een plenair deel en uit verschillende deelsessies. Tijdens deze deelsessies konden Weespers hun vragen en zorgen over de toekomst van warmte in Weesp kwijt.

Weesp gaat in de toekomst van het aardgas af. Aardgas is als fossiele brandstof mede verantwoordelijk voor klimaatverandering. Daarom is op landelijk niveau afgesproken dat er gezocht moet worden naar alternatieven. Ook is aardgas in Nederland steeds lastiger te winnen, waardoor er een keuze moet worden gemaakt voor andere, meer duurzame warmtewinning.

Bezoekers van de bijeenkomst waren nieuwsgierig, soms kritisch en stelden veel open vragen. De Weespers wilden vooral weten wat de warmtetransitie voor hen persoonlijk en hun huis gaat betekenen. De gemeente heeft nog geen antwoord op alle vragen: de Transitievisie Warmte is het beginpunt van het aardgasvrij maken van Weesp. Houd deze maand weesp.nl/aardgasvrij in de gaten voor een overzicht van de veel gestelde vragen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken