HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Weesper erespeld voor Reinier Mommaal

Weesper erespeld voor Reinier Mommaal

Op 14 september 2021 heeft de heer Reinier Mommaal de erespeld van de gemeente Weesp ontvangen. Hij kreeg deze onverwacht uitgereikt door wethouder Astrid Heijstee, bij de ledenvergadering van IWV waar afscheid van hem werd genomen.

De heer Reinier Mommaal was tot 1 juli 2021 voorzitter van de Industrievereniging Weesp (IVW). Hij is 6 jaar lang bestuurslid geweest van de IVW, waarvan 5 jaar als voorzitter. In die hoedanigheid was hij een gewaardeerd vertegenwoordiger van het bedrijfsleven in bestuurlijk en ambtelijk overleg.

Als voorzitter van de IVW heeft de heer Mommaal zich jarenlang ingezet voor de ondernemers in Weesp. Hij heeft met zijn oplossingsgerichtheid en positief-kritische houding gezorgd dat de verbinding tussen de gemeente en het bedrijfsleven er altijd was. En hij heeft vele uren besteed aan de gemeenschap van Weesp, specifiek opkomend voor de belangen van de ondernemers. Dit heeft positieve gevolgen gehad voor het economisch klimaat en de city marketing van Weesp.

Erespeld

De Erespeld wordt toegekend aan een persoon of personen die zich naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders, op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de stad Weesp, door het leveren van een brede prestatie op sociaal-maatschappelijk of cultureel gebied. 

De Weesper Erespeld bestaat sinds 2006  en is op verzoek van voormalig burgemeester Chris Hofkamp ontworpen door dhr. Evert Verdoes, edelsmid uit Weesp en wordt nog immer handmatig door hem op bestelling gemaakt.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken