HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Weesp Begroot succesvol van start

Weesp Begroot succesvol van start

Dit item is verlopen op 27-11-2020.

In de afgelopen weken hebben Weespers 46 projectplannen ingediend via Weesp Begroot. Van deze projecten hebben er 26 genoeg likes gekregen om door te gaan naar de volgende ronde. Hierin toetst de gemeente de plannen op haalbaarheid.

Er zijn veel verschillende soorten plannen ingediend die allemaal op een andere manier bij moeten dragen aan de leefbaarheid in Weesp, of de verbinding tussen Weespers onderling versterken. Zo is er bijvoorbeeld een plan voor een AED in Aetsveld ingediend, een plan voor verticaal groen in het centrum en een plan om een vereniging voor alle Weespers op te richten.

Toets op haalbaarheid

Het is de eerste keer dat de gemeente Weesp inwoners de kans geeft om een deel van de begroting zelf te verdelen. In andere gemeenten verspreid door Nederland zijn met deze aanpak al successen geboekt. De gemeente Weesp onderzoekt tot 7 december welke plannen voldoen aan de spelregels en een daadwerkelijke kans van slagen hebben. Daarna kunnen inwoners van Weesp hun stem uitbrengen tussen 8 december en 8 januari. De plannen die de meeste stemmen binnenhalen en binnen het budget passen, worden gerealiseerd. In totaal heeft de gemeente Weesp € 30.000,- beschikbaar gesteld om deze plannen te realiseren. De winnende plannen maken we op 14 januari bekend.

Voor meer informatie kijk op https://weespbegroot.weesp.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken