HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Viore ook open voor Weesp

Viore ook open voor Weesp

Afbeelding Viore

Viore is het centrum voor iedereen die leeft met kanker. Het is er voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Voor informatie, activiteiten, inloop en ondersteuning. Het centrum is gevestigd in Hilversum en staat op werkdagen open voor de hele regio. Er is geen verwijzing nodig.

Hoe kan Viore van betekenis zijn voor Weespers? “Viore biedt zowel voor de patiënt als voor zijn of haar naasten in onzekere tijden weer enige grip op het leven en grond onder de voeten,” zegt bezoeker en inwoner van Weesp, Henny Wijnand.

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders wordt geconfronteerd met kanker. Er leven nu bijna 800.000 mensen in Nederland, die kanker hebben of hebben gehad. In Weesp leven nu ongeveer 1.000 mensen met de diagnose kanker. Slechts een beperkt aantal inwoners daarvan is bekend met Viore. Daar wil Viore nu verandering in brengen door -samen met de gemeente en de zorgaanbieders- meer bekendheid te geven aan het aanbod van Viore.

Wethouder Astrid Heijstee bracht afgelopen week een werkbezoek aan Viore. “Ik ben onder de indruk van het veelzijdige aanbod van Viore, dat laagdrempelig is. Het centrum heeft een warme inrichting, dat uitnodigend is. Het is fijn dat inwoners van Weesp die met kanker te maken krijgen hier terecht kunnen”, zegt ze.
Henny Wijnand vult aan: “Veel mensen krijgen in hun leven te maken met kanker. Het treft dan niet alleen jezelf, maar ook de dierbaren om je heen. Mocht je te maken krijgen met kanker, op wat voor wijze dan ook, dan is het prettig te weten dat er een inloopcentrum als Viore in de nabijheid is waar je met al je vragen, onzekerheden en emoties terecht kunt. Viore is een uitstekende aanvulling op de medische zorg.”

Zomer open

Viore is de hele zomer open en heeft -naast het gebruikelijke programma- ook interessante zomeractiviteiten. Denk daarbij aan informatiebijeenkomsten, gespreksmiddagen, een koor, mindfulness, schrijven, wandelen, pilates, herensociëteit, glas bewerken, koken, muzikale ontmoetingen, schilderen, boekbesprekingen, huidverzorging, massages, enzovoorts. Ook kun je bij Viore terecht voor een individueel gesprek met een deskundige. En je kunt er lotgenoten treffen.

Bij Viore is er veel tijd en aandacht voor de bezoekers. Het is laagdrempelig, je kunt zomaar binnenlopen, zonder enige verplichting, en in elke fase van de ziekte. Er komen wekelijks zo’n 175 bezoekers langs.

Bij Viore staan de deuren in Hilversum op alle werkdagen open tussen 10.00 en 16.00 uur. In de zomer van 10.00 tot 14.00 uur. Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld kanker binnen het gezin, opbouwen na kanker en kanker en werk.

Vrijwilligers

Bij Viore werken ongeveer 70 vrijwilligers. Daardoor kan het aanbod warm, laagdrempelig en betaalbaar blijven. Yola Kamperman uit Weesp is als kunstenaar creatief begeleider in het atelier van Viore. Zij zegt: “Ik doe dit vrijwilligerswerk uit maatschappelijke betrokkenheid en wil graag iets bijdragen aan bezoekers.”

Bekijk voor meer informatie de website: www.viore.org.

Contactgegevens van Viore:
Oosterengweg 44
1212 CN  Hilversum
Telefoon: 035-6853532
E-mail: info@viore.org

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken