HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Vervanging van drie fiets- en voetgangersbruggen

Vervanging van drie fiets- en voetgangersbruggen

Dit item is verlopen op 06-09-2021.
Afbeelding Fietsbrug Moerwei/Schoolpad

Drie fiets- en voetgangersbruggen in Weesp worden de komende tijd vervangen. Het gaat om de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad, de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan en de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg.

Uit een inspectie van vorig jaar bleek dat twee bruggen, de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan en de brug tussen Blauwschildershof en de Chirugijnsweg, er door achterstallig onderhoud slecht aan toe waren. Uit veiligheidsoverweging zijn die bruggen vorig jaar gesloopt. De brug tussen de Moerwei en het Schoolpad is tot de vervanging veilig te gebruiken.

Werkzaamheden

De uitvoering van de werkzaamheden aan de drie bruggen vindt gefaseerd plaats. Er wordt gestart met het vervangen van de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen van restanten van de oude brug en het aanbrengen van een nieuwe brug. De op- en afritten worden daar waar nodig hersteld of aangepast aan de nieuwe situatie.

Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de nabijgelegen alternatieve fiets- en voetpaden. Naar deze paden wordt bij de locatie ook door middel van verkeersborden verwezen.

Wanneer?

Wij vervangen de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad van maandag 12 juli tot en met vrijdag 6 augustus 2021.

De werkzaamheden voor de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan start over twee weken en daarna volgt de brug tussen Blauwschildershof en de Chirugijnsweg. Over de precieze planning volgt binnenkort meer informatie. Direct omwonenden worden per brief ge├»nformeerd.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken