HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Vervanging twee fiets- en voetgangersbruggen

Vervanging twee fiets- en voetgangersbruggen

Dit item is verlopen op 09-10-2021.

De komende tijd worden er twee fiets- en voetgangersbruggen in Weesp vervangen. Het gaat om de brug tussen het Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan, en de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg. 

Vorig jaar bleek uit een inspectie dat de twee bruggen door achterstallig onderhoud er slecht aan toe waren. Uit veiligheidsoverweging zijn de bruggen toen gesloopt.

Planning

Het plaatsen van de nieuwe bruggen gebeurt in fasen. De werkzaamheden aan de brug tussen het Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan zijn al gestart en duren tot en met vrijdag 3 september 2021. Het vervangen van de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg gaat maandag 23 augustus van start en duurt ook tot en met vrijdag 3 september 2021.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen van restanten van de oude bruggen en het aanbrengen van nieuwe bruggen. De op- en afritten worden daar waar nodig hersteld of aangepast aan de nieuwe situatie.

Alternatieve paden

Tijdens de werkzaamheden zijn de bruggen afgesloten voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen gebruikmaken van de nabijgelegen alternatieve fiets- en voetpaden. Op locatie staan ook borden die naar de alternatieve paden verwijzen.

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer J. Vijn, projectleider Openbare Ruimte, via e-mail: j.vijn@amsterdam.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken