HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Versa biedt schuldhulpverlening in Weesp

Versa biedt schuldhulpverlening in Weesp

Dit item is verlopen op 04-07-2021.

Wat als de rekeningen zich opstapelen, als enveloppen ongeopend blijven? Als de huur niet betaald is? Dan kunt u terecht bij Versa Welzijn. Zij bieden sinds 1 april gratis hulp bij geldproblemen. Schuldhulpverlener Olaf Sierhuis zit er klaar voor.

Schuldhulpverlener Olaf Sierhuis: ‘Die mensen hebben tenminste nog een dak boven hun hoofd’

“Je moet je nooit schamen voor je schulden!”, benadrukt Olaf. “Dit kan iedereen overkomen. Je verliest je baan, een dierbare overlijdt, mensen scheiden. Stuk voor stuk zaken die een enorme impact hebben op je leven. Neem die cliënt die maandenlang haar doodzieke kind thuis verpleegde. Haar woorden: ‘In die periode boeide het ons allemaal niet, dat geld en zo’. En voor je het weet ligt er een berg onbetaalde rekeningen. Als je dan je vaste lasten niet meer kunt betalen heb je een probleem.”  

Wie kan bij jullie terecht?

“Iedere Weesper met vragen over financiële kwesties. Bij de eerste afspraak maken we kennis. We inventariseren de situatie. Wat zijn hun toekomstplannen? Hoe zwaar wegen de schulden? We bespreken wat Versa voor hen kan betekenen, maar ook wat zij zelf kunnen doen. Zo ontstaat er een goed beeld van de situatie en de mens erachter en kunnen we een passend plan maken. Mét een nieuw perspectief.”

Hoe lang duurt zo’n traject?

“Schulden kun je niet in één dag oplossen. Maar we werken wel direct aan de oplossing. Vaste lasten betalen, alleen aflossen als daar ruimte voor is. Ervoor zorgen dat geen nieuwe schulden ontstaan. Voor iedereen is zo’n oplossing anders. Soms zijn een paar gesprekken met tips voldoende om iemand weer op de rails te zetten. Andere mensen volgen een traject van 3 tot 5 jaar, eventueel met een bewindvoerder die hun financiën beheert.”

Hoe is dit werk?

“Het is vaak dankbaar. Vorige week nog kreeg ik een bedankje van een echtpaar. We konden voorkomen dat hun woning gedwongen werd verkocht. Daar word ik enthousiast van. Die mensen hebben tenminste nog een dak boven hun hoofd.”

Versa biedt per 1 april schuldhulpverlening in Weesp

Afspraak? Bel Versa Welzijn: (035) 623 1100, of app 06 8253 6327

Zie ook: www.weesp.nl/schuldhulpverlening

Olaf Sierhuis in gesprek. Foto: Richard Mouw

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken