HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Veel activiteiten rond Open Monumentendag

Veel activiteiten rond Open Monumentendag

Dit item is verlopen op 09-10-2021.
Afbeelding logo open monumentendag

Dit weekend, 11 en 12 september, is het Open Monumentendag in Nederland en dus ook in Weesp. Het was spannend of alles zou lukken en mogen in verband met de Covid-19 maatregelen. Toch hebben de Weesper monumenteneigenaren en beheerders in samenwerking met stichting Open Monumentendag Weesp een leuk en gevarieerd programma gemaakt.

Open deuren in Weesp

Vele Weesper monumenten openen hun deuren en nodigen de mensen uit om binnen te komen.
De focus ligt op de zaterdag, want dan brengt het carillon gezelligheid met bekende liedjes van over de hele wereld, staan de monumentale deuren van het theater, de synagoge, de kerken, de forten en het stadhuis open, is er muziek, zijn er exposities en draaien de molens. Het Domijn doet dit jaar voor het eerst mee aan het Open Monumenten-weekeinde.
Op zondagmiddag verzorgen de artistieke eigenaren op het historische terrein aan de Bloemendalerweg voor bijzondere muzikale opvoeringen in de open lucht.
De meeste activiteiten en monumenten zijn gratis toegankelijk.

Meer informatie

Voor uitgebreide informatie over de Weesper activiteiten en over de landelijke bezienswaardigheden, biedt de website van Open Monumentendag veel informatie: www.openmonumentendag.nl.
De verhalen en bijzonderheden over onze Weesper monumenten staan op de nieuwe website van de stichting Open Monumentendag Weesp: www.erfgoedweesp.nl.

Vrijdagochtend nemen honderden schoolkinderen deel aan de Open Monumenten klassendag waarbij ze met korte bezoeken kennismaken en vragen mogen stellen bij onder andere het Fort Ossenmarkt, korenmolen De Vriendschap en theater City of Wesopa.   

Foto: Arend Mesman

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken