HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Vaarverbod voor beter schaatsijs

Vaarverbod voor beter schaatsijs

Dit item is verlopen op 08-03-2021.
In overleg met Waternet en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zijn vandaag maatregelen genomen om de kansen op schaatspret in Weesp flink te vergroten. Vanaf vandaag geldt er een vaarverbod voor een groot deel van de Vecht en voor Smal Weesp.
Wethouder Léon de Lange kan bijna niet wachten: “Het zou geweldig zijn als we volgende week kunnen schaatsen op de Vecht. Dat komt niet vaak voor. Laat deze winter nu ook maar eens op een positieve manier de boeken in gaan!”
 

Schaatsvereniging De Viking

Er is ook contact gelegd met de Weesper schaatsvereniging De Stg Viking. Vanwege de coronamaatregelen mogen er geen toertochten of schaatswedstrijden worden georganiseerd, maar bij De Viking wordt scherp gekeken naar wat veilig en verantwoord wél kan. Voorzitter Henk-Jan Buurman laat weten met spanning de weersverwachtingen te volgen.
 

Veilige winterpret tijdens lockdown

Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en reisbewegingen te beperken. Wat mag wel en wat niet? Lees meer over corona-veilige winterpret op de website van de Rijksoverheid.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken