HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Ted Blok vrijwilliger van het jaar 2020

Ted Blok vrijwilliger van het jaar 2020

Dit item is verlopen op 08-01-2021.

Op de Nationale dag van de Vrijwilliger, maandag 7 december 2020, is Ted Blok (74) door wethouder Astrid Heijstee uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2020. Van de 43 inzendingen heeft de jury Ted Blok als winnaar uitgeroepen.

Al bijna 10 jaar vrijwilliger

Ted zet zich sinds zijn pensioen, al een jaar of negen, wekelijks in als vrijwilliger via de Versa Vrijwilligerscentrale. Hij vindt het leuk om bezig te zijn en mensen te helpen. Hij is coördinator van de chauffeurs van de PlusBus en is zelf ook chauffeur. Ted is inzetbaar voor allerlei klusjes, van de tuin bijhouden tot een lamp vervangen of ophangen. Ook is hij EHBO-instructeur. Voor de spelletjesmiddag in de Soos in de Wintertuin haalt en brengt Ted niet alleen de mensen twee keer per maand, hij zorgt er ook nog eens voor dat er lekkere roomboterkoekjes zijn.

"Vrijwilligers zijn fundament in onze sociale stad"

Wethouder Astrid Heijstee: ”We mogen nooit vergeten hoe belangrijk het vrijwilligerswerk is. Niet alleen op een dag als vandaag. Maar altijd. Helaas konden we niet alle genomineerde vandaag uitnodigen en moest de uitreiking sober. Dat is jammer, maar het maakt vrijwilligerswerk niet minder belangrijk. Daarom zeg ik: lieve vrijwilligers, heel veel dank voor jullie werk. Jullie zijn onmisbaar en het fundament in onze sociale stad.”

Warm hart

Verschillende mensen nomineerde Ted voor de titel Vrijwilliger van het jaar 2020. Ted wordt omschreven als een man die altijd tijd heeft voor een praatje. Hij is veelzijdig, behulpzaam en attent. Een man met weinig woorden en veel daden, dagelijks bezig anderen te helpen. Hij staat voor iedereen klaar. Het is een geweldige vent met een warm hart voor iedereen.

Cadeautjes

De gemeente Weesp staat met de campagne ‘Weesp Bedankt’ stil bij al haar vrijwilligers voor het mooie, inspirerende en belangrijke werk dat zij doen. De afgelopen weken kon iedereen via de Versa Vrijwilligerscentrale vrijwilligers nomineren waarvan zij dachten dat die persoon dit jaar de titel Vrijwilliger van jaar 2020 verdient. De jury bestond uit medewerkers van Versa Welzijn en de gemeente Weesp én oud-burgemeester Bart Horseling.

Naast deze titel kunnen alle actieve vrijwilligers, zolang de voorraad strekt, tot en met 22 december via www.versavrijwilligerscentrale.nl/weesp-bedankt een lokaal cadeautje naar keuze uitzoeken. Het maakt niet uit wat voor vrijwilligerswerk iemand doet. Of het nu vrijwilligerswerk in de bibliotheek, het theater, het museum, op school of de sportclub is. Of wanneer iemand af en toe een boodschap voor de buren haalt of helpt met het onderhouden van de tuin van een ander.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken