HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Straattekening Slijkstraat helpt afstand houden

Straattekening Slijkstraat helpt afstand houden

Dit item is verlopen op 05-07-2021.

In het midden van de Slijkstraat, op het deel tussen de Oudegracht en de Nieuwstraat, is straatkunst aangebracht. Het getekende water met waterlelies moet ertoe bijdragen dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden.

De smalle Slijkstraat is een populaire straat. Vooral op warme dagen is het er druk en daardoor lastig om de 1,5 meter-maatregel, waar we nog steeds mee te maken hebben, te waarborgen. In overleg met de ondernemers heeft de gemeente daarom aan kunstenaars gevraagd een straattekening te maken. Deze tekening is aangebracht met speciale verf die ongeveer een half jaar blijft zitten.

Vandaag werd de laatste hand aan de tekening gelegd. Wethouder Heijstee nam een kijkje bij de kunstenaars, en legt uit: “Bij drukte voor de winkels kunnen wachtende klanten zich gericht opstellen op de waterlelies, die op veilige afstand van elkaar zijn aangebracht. Samen met de andere maatregelen die zijn genomen hoopt de gemeente hiermee ook deze zomer de Slijkstraat toegankelijk en veilig te houden.”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken