HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Solidair de crisis door

Solidair de crisis door

Dit item is verlopen op 30-05-2021.

Sinds zaterdag hangt hartje Weesp vol vlaggen. “Om elkaar te steunen”, meldt Jonathan Sas. “Als ondernemers laten zien dat ze elkaar helpen, geeft dat het publiek een duidelijk signaal. Wij hopen dat Weespers op hun beurt de lokale economie ondersteunen. Die steun is er al, maar dit is een mooie manier om dat te onderstrepen.”

Jonathan is eigenaar van IJssalon Nelis. Hij hangt ook de vlag uit, een gezamenlijk initiatief van gemeente en ondernemers. “Het afgelopen jaar was moeilijk, voor iedereen. Ondernemers in de detailhandel en horeca hebben het behoorlijk zwaar. De cultuursector ligt stil, terwijl mensen in de zorg keihard door moeten gaan. De crisis is nog niet voorbij. Met die vlaggen willen we iedereen een hart onder de riem steken.”

Eén front

“We willen laten zien dat we één front zijn en elkaar allemaal steunen. Een vlag is een symbool om iets te vieren, iets te herdenken. Onze vlag viert de verbintenis tussen de sectoren. De boodschap is voor iedere sector iets anders, maar het ontwerp van alle vlaggen is identiek. We moeten het ook met zijn allen doen.”

Jonathan Sas hangt de vlag uit. Foto: Evelien van Damme

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken