HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Soepele overgang naar volwassenheid

Soepele overgang naar volwassenheid

Dit item is verlopen op 17-08-2021.
Wethouder overhandigt kaart aan 18 jarige

Een verjaardagskaart met een foto van jezelf uit handen van wethouder jeugdbeleid, Astrid Heijstee krijgen; Ridouan lijkt er redelijk gelaten onder. Ook wanneer ze hem feliciteert: “een lokale beroemdheid: je ligt morgen bij alle 18-jarigen op de deurmat”. Begin mei is hij achttien geworden en daar kwam nogal wat bij kijken. “Echt veel. Gelukkig heeft mijn tante geholpen”.

Gefeliciteerd met je 18e verjaardag!

Om jongeren, die geen tante als die van Ridouan hebben, op weg te helpen heeft de gemeente deze verjaardagkaart ontwikkeld. De kaart is onderdeel van het programma ‘Soepele overgang naar volwassenheid’. Met het programma wil Weesp jongeren op weg helpen in dit proces. Zo kunnen jongeren hulp krijgen met het vinden van werk of een huis. Maar ook met het regelen van een zorgverzekering of het aanvragen van extra financiële hulp, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag. Het programma bevat naast de kaart nog een aantal onderdelen: een (online) inlooppunt, een pagina met informatie op deze website, maar ook de mogelijkheid voor jongeren om te chatten met jongerenwerkers.

Jongeren die al zorg of ondersteuning krijgen vanuit de gemeente kunnen door het wijkteam worden geholpen. Zo is er hulp om inzicht te krijgen in wat ze moeten regelen en hoe ze dat moeten doen. Daarnaast helpt Weesp jongeren die hulp krijgen van een psycholoog en 18 jaar worden met het betalen van eigen risico van de zorgverzekering. Dit om te voorkomen dat zij stoppen met deze hulp omdat ze het geld hier niet voor hebben maar de hulp wel nodig hebben.

Ridouan en wethouder Astrid Heijstee zijn het erover eens dat het programma veel jongeren kan helpen. Het heeft zelfs een zeer persoonlijke noot voor de wethouder: “ook ikzelf had graag deze ondersteuning gehad als 18-jarige. Mijn vader was toen net overleden en ik had geen vangnet op dat moment. Het zou mij ontzettend hebben geholpen”.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Kijk dan op: weesp.nl/18jaar.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken