HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  SeniorWeb: voor al uw digitale problemen. Ook die met de CoronaCheck-app

SeniorWeb: voor al uw digitale problemen. Ook die met de CoronaCheck-app

​U heeft een coronabewijs nodig, maar weet niet hoe de CoronaCheck-app werkt. Of hoe u DigiD moet aanvragen. Erik Graber en Jan Dahmen van SeniorWeb schieten te hulp. Ook als u problemen hebt met uw mobiel of iPad.

“Iedere maandag tussen 10.00 en 12.00 uur is er inloopspreekuur in de bibliotheek in Weesp. Dan zitten we met zeker 6 vrijwilligers klaar om mensen te helpen. Dat geldt voor het downloaden van de CoronaCheck-app, het aanvragen van DigiD, maar je kunt ook een computercursus bij ons volgen of leren internetbankieren. Wij zijn er voor alle digitale problemen”, aldus oud-IT-specialist Jan Dahmen.  

Coronabewijs op telefoon of op papier

Medeoprichter SeniorWeb Erik Graber: “Veel mensen komen nu voor de CoronaCheck-app. Daarvoor moeten ze DigiD aanvragen, een digitaal paspoort. Jan heeft een cursus gevolgd bij DigiD hoe om te gaan met privacygevoelige informatie en mag daarbij helpen.” Jan Dahmen: “Klopt, maar wachtwoorden blijven privé. Ik waarschuw mijn klanten: ‘Niet vergeten, want dan moeten we opnieuw beginnen’. Voor mensen zonder telefoon bellen we met het RIVM. Zij krijgen hun codes in een keurige brief thuisgestuurd. Op die manier hielp ik de leden van de Plusbus. Konden ze na hun uitje samen een kopje koffie gaan drinken.”

SeniorWeb gaat voor probleemoplossing

Graber: “We bieden meer. We helpen mensen digitaal wijzer te worden. Ik vind het wel belangrijk dat je mensen dát aanbiedt wat ze willen leren. Vorige week had ik een klant van 85 die een brief wilde maken in Word. Dan doen we precies dat. Ik ga dan niet ook nog eens vertellen hoe je tabellen moet importeren.” Ook Dahmen is van de directe oplossing. “Als je telefoon niet doet wat jij wilt, hoef je niet te weten hoe dat ding in elkaar zit. Hij moet het gewoon doen.”

Zorgt het coronabewijs voor extra drukte?

Graber: “Ja, het is best druk. Maar mensen blijven van harte welkom, iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur.” Jan: “En als de bibliotheek nog uren beschikbaar heeft, is SeniorWeb bereid om een extra middag in te plannen.”

Bibliotheek Weesp, Oudegracht 67, 1381 XX  Weesp
www.seniorweb.nl/artikel/app-coronacheck-gebruiken
www.seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt/weesp/weesp

Jan Dahmen (l) en Erik Graber van SeniorWeb / Foto: Nel Verweij

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken