HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Scheidingsstations extra geopend

Scheidingsstations extra geopend

Dit item is verlopen op 01-01-2021.

Op maandag 7 december en maandag 28 december zijn de scheidingsstations in Weesp, Bussum en Huizen extra geopend van 08.30-16.30 uur.

Scheidingsstation Hilversum is altijd op maandag, met uitzondering van de feestdagen, geopend. 

Verwacht wordt dat inwoners meer grof huisvuil, kringloopspullen en verpakkingsmateriaal hebben in verband met de naderende feestdagen. Zo zien we onder andere meer kartonnen verpakkingen door een stijging van online aankopen.

Grote kartonnen verpakkingen

Grote verpakkingen passen over het algemeen niet goed in de ondergrondse containers als het niet eerst klein wordt gemaakt. Hierdoor ontstaan verstoppingen of de openingsklep raakt klem. Helaas zien we vaak dat  karton naast de ondergrondse container wordt geplaatst. Het plaatsen van afval naast de ondergrondse containers is verboden. Hier wordt streng op gehandhaafd. Een boete is minimaal € 100,-. Ook het plaatsen van karton naast de containers aan huis (kliko’s) is niet toegestaan.

Het dringende advies luidt dus om grote kartonnen verpakkingen klein te maken en te deponeren in de ondergrondse containers, of naar het scheidingsstation te brengen. En voor dat laatste is in de maand december dus extra gelegenheid.

Meer informatie: https://gad.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken