HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Peter Hutjens: ‘Ik ben geen hulpverlener, meer een regisseur van zorg’

Peter Hutjens: ‘Ik ben geen hulpverlener, meer een regisseur van zorg’

Dit item is verlopen op 31-10-2021.

Peter Hutjens is lid van het sociaal wijkteam van de gemeente, onderdeel van Weesper MOP. Ooit startte hij als specialist Werk en Inkomen. Langzamerhand werd hij een generalist, iemand die van alles iets weet. “Ik hou me bezig met complexe problemen van Weespers op allerlei leefgebieden.”

“Stel iemand heeft schulden en psychische problemen of een negentigjarige kan zijn eigen huis niet meer schoonmaken. Als mensen komen met een vraagstuk, kijk ik welke hulp daarbij past. Ik ben geen hulpverlener, maar meer een regisseur van zorg, een toegangspoort tot voorzieningen.”

Je hebt het over ‘complexe’ problemen?

“Er zijn moeilijke situaties waar iemand op meerdere vlakken informeel en formeel hulp nodig heeft. Een moeder klopt bij ons aan omdat ze niet meer weet wat ze met haar volwassen zoon aan moet. Die woont zelfstandig, heeft zijn baan verloren, maar geen uitkering aangevraagd. Hij heeft schulden en vraagt thuis om geld. Hij is boos en agressief. Ik ga in gesprek en zorg voor ondersteuning door de GGZ. Ik zet schuldhulpverlening in. Wat hij zelf kan doen, doet hij zelf. Lukt dat niet, dan zijn wij er.”

Kon je het oplossen?

“Ja. De zoon ging akkoord met een behandeling. Hij krijgt een uitkering en kan zijn huur weer betalen. Zijn omgeving is gerustgesteld omdat hij ondersteuning krijgt. Soms kost hulp geld, soms niet. Wij kijken altijd eerst wat iemand zelf kan oplossen en wat wij kunnen doen binnen alle gratis voorzieningen. Zeker in Weesp is er een palet aan mogelijkheden.”

Wat is het doel van Weesper MOP?

“Weesper MOP bundelt onze krachten. Je kunt een deel van het probleem oplossen, maar liever kijken we naar het geheel. De klant profiteert ervan dat wij dicht bij elkaar zitten. Misschien hebben we niet altijd direct een oplossing, maar we blijven zoeken. De Weesper moet zich gesteund voelen in wat dan ook maar moge zijn. ”

Afspraak maken bij Weesper MOP

Bel: (035) 623 1100 of mail: weespermop@versawelzijn.nl. Of kom naar het inloopspreekuur, dagelijks van 9.30 tot 11.00 uur op Papelaan 99.

www.weesp.nl/mop

Peter Hutjens: ‘Eerst ga ik in gesprek’. Foto: Sanne Couprie

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken