HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Oudejaarsvuurwerkverbod en verbod carbidschieten

Oudejaarsvuurwerkverbod en verbod carbidschieten

Dit item is verlopen op 03-01-2021.

Oud en nieuw wordt dit jaar net even anders. We vieren het thuis en met een klein groepje. Oudejaarsvuurwerk is er niet bij. Dit jaar is er een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van consumentenvuurwerk in het hele land. In Weesp is het carbidschieten ook verboden.

Door het afsteken van vuurwerk belanden jaarlijks veel mensen in het ziekenhuis. Doordat de ziekenhuizen door het coronavirus dit jaar al overbelast zijn en geen extra zorg kunnen bieden aan vuurwerkslachtoffers, is besloten om dit jaar geen vuurwerk in Nederland toe te staan.

Politie en BOA’s handhaven de vuurwerk- en carbidregels. Als u zich niet aan de regels houdt, is de straf een boete van minimaal € 100,-. De boete voor het afsteken van vuurwerk is zelfs € 250,-. Zo kunnen jongeren tot 18 jaar ook een Halt-straf krijgen als zij toch vuurwerk afsteken. Het is ook verboden in het buitenland gekocht consumentenvuurwerk naar Nederland te vervoeren. Bij een overtreding van het verbod op carbidschieten kunnen de boetes zelfs oplopen tot € 4350,-. Ook riskeert u een strafblad. Het Openbaar Ministerie bepaalt of vervolging plaatsvindt en zo ja, hoe hoog de boete wordt.

Neem geen risico: extra controles!

De politie, buitengewone opsporingsambtenaren en toezichtambtenaren controleren de komende tijd extra in Weesp.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid en op de gemeentelijke website www.weesp.nl/coronavirus vindt u meer informatie over de geldende coronaregels.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken