HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Online parkeervergunning aanvragen vanaf 12 januari

Online parkeervergunning aanvragen vanaf 12 januari

Dit item is verlopen op 10-04-2021.

In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt en de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf 12 januari online een parkeervergunning aanvragen.

Soorten parkeervergunningen

Er zijn 8 soorten parkeervergunningen. Naast vergunningen voor bewoners en bedrijven kunt u, als bewoner, gratis een parkeervergunning voor uw bezoek aanvragen. Uw bezoek parkeert dan tegen de helft van het tarief binnen uw vergunninggebied. En er zijn aparte parkeervergunningen voor mantelzorgverleners, gehandicapte inwoners, maatschappelijke instellingen en hulpverleners. U leest op weesp.nl/parkeren wat de voorwaarden zijn.

Parkeervergunning aanvragen

U kunt vanaf 12 januari 2021 online uw parkeervergunning aanvragen. Ga naar weesp.nl/parkeren en log in met uw DigiD. Bent u ondernemer? Dan moet u inloggen met eHerkenning.

Schriftelijk uw vergunning aanvragen

Vraagt u de parkeervergunning liever schriftelijk aan? Dat kan ook. U vindt het schriftelijke aanvraagformulier vanaf 20 januari op weesp.nl/parkeren.

Let op: Het kan 4 weken duren voordat wij uw aanvraag hebben afgerond. Vraag uw vergunning op tijd aan

Lukt online aanvragen niet?

Hebt u geen DigiD of e-Herkenning? Dan kunt u vanaf 20 januari 2021 naar het stadskantoor Weesp voor de aanvraag. U moet hiervoor een afspraak maken. Dit kan via weesp.nl/afspraak. Of bel (0294) 491 391 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur). Wij willen drukte bij het stadskantoor voorkomen. Daarom vragen wij u uw zaken zo veel mogelijk online te regelen. Maak alleen een afspraak bij het stadskantoor als het echt niet anders kan.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken