HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Noodbevel en veiligheidsrisicogebied voor Hogewey en binnenstad Weesp van kracht

Noodbevel en veiligheidsrisicogebied voor Hogewey en binnenstad Weesp van kracht

Dit item is verlopen op 27-02-2021.

In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft waarnemend burgemeester Van Bochove van de gemeente Weesp een noodbevel en een veiligheidsrisicogebied afgekondigd. Het noodbevel, gebaseerd op artikel 175 Gemeentewet, wordt alleen in uitzonderlijke situaties ingezet en bepaalt dat de burgemeester bevoegd is alle bevelen te geven die hij nodig acht ter handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar.  

De wijk Hogewey (winkelcentrum), het centrum en het stationsplein van Weesp is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Deze aanwijzing en het noodbevel zijn van kracht vanaf 27 januari 2021 14.00 uur tot 28 januari 2021 tot 02.00 uur.

De afgelopen twee avonden was er sprake van onrust en brandstichting in en rondom de wijk Hogewey. Een groep van ongeveer 15 jongeren gaf hiermee gehoor aan verschillende oproepen die via sociale media werden verspreid. Ook voor vandaag werd er via sociale media opgeroepen tot rellen.

Waarnemend burgemeester Van Bochove: “Vanwege de veiligheid van Weespers en om plunderingen en vernielingen te voorkomen, is in overleg met politie en justitie, besloten om voor de aangewezen gebieden een noodbevel af te kondigen. Dit noodbevel stelt de politie en Mobiele Eenheid (ME) in staat om zo nodig op te treden tegen de relschoppers. Hiermee kunnen in het aangewezen veiligheidsrisicogebied straten worden afgesloten, plekken worden ontruimd en samenscholingen worden verboden. Wie zo’n bevel negeert, kan aangehouden worden.”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken