HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  NK Tegelwippen: Weesp doet mee! U toch ook?

NK Tegelwippen: Weesp doet mee! U toch ook?

Weesp doet mee aan het NK Tegelwippen en roept inwoners op hun (tuin)tegels voor groen te verruilen. Iedereen kan meedoen. Winnen is leuk, maar het gemeenschappelijke doel is meer gras en bloemperken in de tuinen, zodat Weesp meer klimaatadaptief en biodivers wordt. De prijs: de felbegeerde Gouden Tegel! Die is voor de gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt.

De jaarlijkse tegelwipcompetitie is van 30 maart tot 30 september 2021. 

Aanmelden

Meedoen is simpel. Wip tegels in uw eigen tuin en verruil deze voor groen. Geef het aantal gewipte tegels door zodat ze worden opgeteld bij de Tegelteller van de gemeente Weesp. Kijk hiervoor op www.nk-tegelwippen.nl/meedoen 

Inspiratie of tips nodig voor welk groen het beste in uw tuin te planten is? Ga dan naar: www.nk-tegelwippen.nl/diy-tuintips 

De gewipte tegels levert u in op de werf: Amstellandlaan 120, van maandag tot en met vrijdag tussen 07.30 – 16.00 uur (op zaterdag en zondag gesloten).

Wethouder Carin Ogier:” Een groen Nederland begint in je eigen tuin en straat. Door mee te doen aan het tegelwippen zorgen wij ervoor dat Weesp groener en fleuriger wordt. Dit is ook goed voor de biodiversiteit. Meer groen voorkomt bovendien wateroverlast en zorgt voor afkoeling op hete dagen. Hopelijk doen zoveel mogelijk Weespers mee.”

Delen is lief

Draagt u uw steentje bij en gaat u tegels wippen? Wij ontvangen daar graag uw mooiste foto’s en leukste video’s van. Stuur ze op via: info@weesp.nl Door het inzenden van foto’s en video’s geeft u automatisch toestemming voor gebruik in publicaties en op de online kanalen van de gemeente Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken