HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  MidzomerWeesp 2021: activiteitenprogramma voor jeugd en jongeren in Weesp

MidzomerWeesp 2021: activiteitenprogramma voor jeugd en jongeren in Weesp

Dit item is verlopen op 23-07-2021.

Weesp organiseert in de zomervakantie van 10 juli tot en met 22 augustus een uitgebreid en divers programma voor jongeren van 12 tot 24 jaar: MidzomerWeesp. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Het wordt een zomer vol sport, muziek, creativiteit en meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Breakdancelessen, voetbaltoernooitjes, schilderworkshops en clinics Suppen op de Vecht!

Het college van Weesp wil jongeren graag een mooi en sportief programma aanbieden in de zomer. De coronacrisis heeft grote impact gehad op jongeren en het onderhouden van sociale contacten. Dit was niet goed voor de mentale gezondheid van jongeren. Voor MidzomerWeesp wordt er nauw samengewerkt met lokale partners met als doel om de kinderen en jongeren te bereiken die gebaat zijn bij deze activiteiten. Bijvoorbeeld omdat ze leven in een instabiele thuissituatie, leven in een gezin met beperkte financiële mogelijkheden of omdat ze zich eenzaam of somber voelen. Dit programma is tot stand gekomen mét jongeren uit Weesp. Diverse ‘jongerendialogen’ hebben geleid tot inzicht in de leefwereld van jongeren én de behoefte die zij op dit moment hebben.

Kleine zusje van MidzomerMokum

MidzomerWeesp kan worden gezien als het kleine zusje van MidzomerMokum, het programma dat Amsterdam ook voor 2021 weer heeft opgetuigd voor de jeugd in Amsterdam. In 2020 waren er circa 7.000 activiteiten verspreid over de stad Amsterdam waar naar schatting zo’n 40.000 kinderen mee zijn bereikt. Gezien de komende fusie bundelen Amsterdam en Weesp de krachten en wordt dit programma nu ook in Weesp aangeboden. Zo kunnen jongeren uit Weesp ook deelnemen aan activiteiten in Amsterdam en Amsterdamse jongeren in Weesp. Vanaf 9 juli is dit uitgebreide programma te vinden op de website midzomermokum.nl en op weesp.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken