HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Meer ruimte voor fietsparkeren in Weesp

Meer ruimte voor fietsparkeren in Weesp

Dit item is verlopen op 06-09-2021.
Afbeelding fietsen bij station

Veel inwoners gebruiken de fiets om bijvoorbeeld naar het centrum te fietsen of naar het station. Dat betekent dat het erg druk kan zijn met fietsen en niet iedereen zijn of haar fiets kan parkeren. Dat komt ook doordat er ongebruikte fietsen, zogenaamde 'weesfietsen' en 'fietswrakken' tussen staan.

In het verleden werden er in Weesp jaarlijks zo’n 200 fietsen verwijderd door de gemeente. Door de overdracht van taken met het oog op de aanstaande fusie met de gemeente Amsterdam is dat nu helaas een tijd niet gebeurd. Nu is er, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, een nieuwe werkwijze gevonden. En dat betekent goed nieuws voor de Weesper: fietswrakken worden weer verwijderd, zodat er meer ruimte komt om de fiets te parkeren.

Fietswrakken

Vanaf de zomer gaat de afdeling Toezicht en Handhaving weer beginnen met het verwijderen van fietsen op drukke plaatsen. Het gaat dan in eerste instantie om fietswrakken; dat zijn fietsen die te slecht zijn om nog op te fietsen. Deze wrakken worden afgevoerd naar een Afvalpunt. Door het verwijderen van de fietswrakken, verwacht de gemeente dat er weer genoeg ruimte komt voor de Weesper om zijn of haar fiets te kunnen parkeren.

Weesfietsen

Na de fietswrakken let de gemeente ook op weesfietsen, of verwaarloosde fietsen. Dat zijn fietsen die niet direct gebruikt kunnen worden of fietsen die zichtbaar lang niet gebruikt zijn. De gemeente plakt op weesfietsen een sticker. Zit er een sticker op uw fiets? Dan heeft u twee weken de tijd om de fiets op te knappen of weg te halen. Na die twee weken worden die fietsen weggehaald en naar het Fietsdepot gebracht.

Fietsdepot

Het Fietsdepot zit in het Westelijk Havengebied in Amsterdam, Bornhout 8. We snappen dat het niet eenvoudig is om daarheen te gaan om uw fiets weer op te halen. Gelukkig kunt u uw fiets ook thuis laten bezorgen vanuit het Fietsdepot. Hier zijn, net als bij het ophalen, kosten aan verbonden. Meer informatie over het fietsdepot vindt u op: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/fiets/fietsdepot/.

Helpt u ons mee?

Het weghalen van fietsen is de uiterste stap die we willen nemen. We verwachten dat er door het regelmatig verwijderen van fietswrakken al voldoende ruimte komt om uw fiets te parkeren. Helpt u ons mee om Weesp begaanbaar te houden voor fietsers én wandelaars?

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken