HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Marloes Boer van MEE: ‘Ik ben onafhankelijk en behartig de belangen van de Weesper’

Marloes Boer van MEE: ‘Ik ben onafhankelijk en behartig de belangen van de Weesper’

Wat een Weesper mop is? Een lekker Weesps amandelkoekje. Maar MOP staat ook voor Maatschappelijk Ondersteunings Punt. Een plek waar iedere Weesper met zorgen en vragen over het dagelijks leven terecht kan. En waar mensen zoals Marloes Boer meedenken over een oplossing. Ook een traktatie.

Marloes Boer is cliëntondersteuner namens MEE. “Ik ben onafhankelijk. Ik behartig de belangen van de Weesper. MEE staat voor meedoen. Ik denk mee met de klant, zodat die weer mee kan doen in de samenleving.”

Met welke vragen kan ik terecht?

“Met welke hulpvraag dan ook. Over het aanpassen van je woning of als je financiële problemen hebt. Over een scheiding, mantelzorg of hulpmiddelen. Of als je het even niet meer weet met de opvoeding van je kinderen. Tips heb ik niet, maar ik kijk wat ouder en kind nodig hebben. Dat is mijn werk: de juiste oplossing zoeken. Gratis.”

Heb je een voorbeeld?

“Een huisarts belde mij over iemand met lichamelijke problemen. Hij kon niks vinden. Ik ga dan met zo iemand in gesprek om te kijken of er een andere oorzaak is. We gaan alle levensgebieden langs. Zou het helpen om te sporten? Is iemand vereenzaamd, hoe is het contact met familie, met vrienden? Hoe staat het met zijn financiën? Kunnen we hulp bieden via het vrijwilligersnetwerk of is professionele hulp nodig via het sociaal team van de gemeente? Ik zoek het uit en zet de klant op het goede spoor. Soms doen we dat samen, soms ik alleen. Maar alles met zijn toestemming.”

Hoe krijgt de cliënt de juiste zorg?

“Alle telefoonnummers van directe collega’s staan in mijn mobiel. Samen zoeken we naar passende hulp: een schuldhulpmaatje, een leuke vacature bij de vrijwilligerscentrale of ik help bij een aanvraag voor een traplift. Ik breng wensen en mogelijkheden bij elkaar. Soms, als mensen problemen hebben met een zorgorganisatie, treed ik op als bemiddelaar. Gewoon, om mensen weer samen te brengen."

Afspraak maken bij Weesper MOP

Bel: (035) 623 1100 of stuur een e-mail naar: weespermop@versawelzijn.nl. Of kom naar het inloopspreekuur, dagelijks van 9.30 tot 11.00 uur op Papelaan 99.

www.weesp.nl/mop

Marloes Boer denkt met jou MEE / Foto: Sanne Couprie

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken