HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Maatjesproject en Muiderslot slaan de handen ineen tegen eenzaamheid

Maatjesproject en Muiderslot slaan de handen ineen tegen eenzaamheid

Dit item is verlopen op 16-07-2021.

Cultuur heeft een belangrijke taak in het verbinden van mensen en mensen verbinden is precies wat het Maatjesproject doet. Daarin vonden Rijksmuseum Muiderslot en het Maatjesproject elkaar dan ook. Jongeren van ons project Teens on a Mission en van onze netwerkpartners uit het sociale domein konden zaterdag 12 juni met hun maatje kosteloos naar het Muiderslot om mee te doen aan Reconnected@Muiderslot.

Twee zaterdagen in juni biedt het Muiderslot koppels van Teens on a Mission een bijzonder programma om samen iets leuks te doen én om in aanraking te komen met cultuur in de regio Gooi & Vechtstreek. Op deze manier trekken het Maatjesproject en het Muiderslot samen op tegen eenzaamheid onder jongeren en willen ze de drempel voor hen om een museum te bezoeken verlagen. In deze video verwoorden beide directeuren hoe de samenwerking tot stand kwam en wat het idee erachter is.

Ongeveer zestig jongeren en hun maatjes uit de gemeenten Hilversum, Gooise Meren, Weesp en Wijdemeren hebben zich aangemeld voor het programma voor 12 en 19 juni 2021. Dat bestaat uit verschillende workshops, zoals coronaveilig genieten van samen koken met de kasteel kok, mindfulness met de kasteelyogi of een interactieve tour in het kasteel en de kasteeltuinen. De eerste groep jongeren werd afgelopen zaterdag 12 juni in de tuin ontvangen met limonade en iets lekkers.

Tijdens de tour gaf een bevlogen rondleider uitleg over het kasteel. Met het prachtige weer was het een geweldige setting, bevestigt trajectbegeleider Jacquelien Groen namens het Maatjesproject. Deelnemers waren erg enthousiast over zowel de prachtige plek, het Muiderslot, als het aangeboden programma; een leuke ervaring en herinnering om mee te nemen en ook later nog eens samen over na te praten. De organisatoren kijken dan met veel zin uit naar de tweede zaterdag, 19 juni, waarop het Muiderslot opnieuw koppels ontvangt en deze workshops biedt.

Meld je aan

Voel jij je wel eens eenzaam, kun je een steuntje in de rug gebruiken, ben je tussen de 12 en 23 jaar oud en woon je in Hilversum, Gooise Meren, Weesp of Wijdemeren? Meld je dan aan voor het jongerenprogramma Teens on a Mission van het Maatjesproject via maatjesprojectgooi.nl of info@maatjesprojectgooi.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken