HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Locaties voor ondergrondse containers centrum

Locaties voor ondergrondse containers centrum

Dit item is verlopen op 22-08-2021.

Weespers die in het centrum wonen, kunnen reageren op het plan voor ondergrondse containers. In het centrum van Weesp komen ondergrondse afvalcontainers, net zoals dat in de hele Regio Gooi en Vechtstreek gebeurt. Hiermee verdwijnen de huisvuilzakken uit het straatbeeld. De gemeente heeft met de GAD een plan gemaakt voor de locaties van de containers.

Via een interactieve kaart op afvalcontainers.weesp.nl kunnen inwoners zien welke plekken we hebben bedacht voor de ondergrondse containers voor glas, textiel en papier. En bovengronds voor GFTE cocons.

Bekijk het plan

Omdat inwoners hun buurt het beste kennen, vinden we het fijn als zij het plan bekijken. Misschien hebben we iets over het hoofd gezien en heeft u opmerkingen bij de voorgestelde locaties. Dit kunt u dan aangeven op de kaart. We houden zoveel mogelijk rekening met de reacties van bewoners en kijken of het realiseerbaar is om het plan aan te passen.

Niet elke plek geschikt

Het vinden van goede locaties is in een oude en krappe binnenstad makkelijker gezegd dan gedaan. Kabels, leidingen, boomwortels en bodemtype maken niet elke plek geschikt en ook moeten we rekening houden met de hijs- en draairuimte van de inzamelwagen. Zodra het aangepaste plan met de plekken voor de containers klaar is, ontvangen betreffende inwoners een brief van ons en start de officiƫle inspraakprocedure.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken