HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Lintjesregen in Weesp: Vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Lintjesregen in Weesp: Vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Dit item is verlopen op 26-05-2021.

Vanmorgen heeft waarnemend burgemeester Van Bochove in de Burgerzaal van het stadhuis van Weesp vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus was de uitreiking opgesplitst in vijf ceremonies. De decorandi werden zondagavond alle vijf thuis aan de voordeur verrast met een bezoek van waarnemend burgemeester Van Bochove. Die nodigde ze uit om vanmorgen op het stadhuis, vergezeld door enkele dierbaren, de onderscheiding in ontvangst te komen nemen.

De vijf onderscheidingen

De volgende Weespers werden voor hun verdiensten in het zonnetje gezet.

 • Mevrouw Aleida van der Aa - Diepeveen is al 35 jaar actief vrijwilliger in verpleeghuis  Hogewey. Daar verzorgt zij met veel toewijding onder meer de wekelijkse bingo. Daarnaast bekommert zij zich om alleenstaande ouderen in haar eigen woonomgeving.
   
 • De heer Milad Moussa werd onderscheiden voor zijn jarenlange inzet op uiteenlopende terreinen. In het bijzonder op het terrein van het bevorderen van de integratie van Arabisch sprekende Nederlanders. De Egyptische Weesper, die in Weesp 25 jaar lang eigenaar was van Grillbar De Mazzel, en in zijn geboorteland een bekende televisiepersoonlijkheid is, zette zich daarnaast jarenlang in voor de Stichting Vrienden Nederland – Egypte. Een organisatie die onder meer medische hulpmiddelen en specialisten verzorgt voor mensen in nood.
   
 • Mevrouw Rie Schluter – Dalmulder ontving uit handen van burgemeester Van Bochove  een lintje omdat zij al 33 jaar lang een vertrouwd gezicht is in het vrijwilligersteam van verpleeghuis Hogewey. Met haar positieve instelling en altijd een lach zorgt zij voor de dementerende bewoners van het verpleeghuis in Weesp.
   
 • De heer Leo Timmermans was jarenlang een grote drijvende kracht bij de Trim- en trainingsgroep Weesp. Hij blies de organisatie van het schoolvoetbal in de regio nieuw leven in en wordt bovendien geroemd voor zijn ongelofelijke inzet voor de jaarlijkse hardloopwedstrijd De Vechtloop in Weesp. Op dit moment zet meneer Timmermans zich vooral in voor FC Weesp. Hij is hier voorzitter van de technische jeugdcommissie, jeugdleider en jeugdtrainer. Hiermee levert hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal in Weesp.
   
 • De heer Dirk (Dick) van Zomeren werd onderscheiden voor zijn belangrijke rol bij het beschrijven van de gebeurtenissen in Weesp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn boeken, artikelen en lezingen vormen een belangrijke bron van informatie voor andere schrijvers, historici, organisaties en het (lokale) onderwijs. Daarnaast wordt op het indrukwekkende archief dat hij heeft opgebouwd, tot op de dag van vandaag regelmatig een beroep op gedaan.

De heer Van Zomeren werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De andere Weespers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken