HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Léon de Lange voorgedragen als nieuwe burgemeester Landsmeer

Léon de Lange voorgedragen als nieuwe burgemeester Landsmeer

Dit item is verlopen op 31-05-2021.

In de raadsvergadering van dinsdag 2 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Landsmeer besloten Léon de Lange voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Landsmeer. Hij is momenteel wethouder in de gemeente Weesp.

Burgemeester Bas Jan van Bochove: ,,Voor wethouder de Lange is dit een geweldige kans. Voor Weesp is het natuurlijk erg jammer dat hij weggaat. In de afgelopen jaren heeft Léon zich hard ingezet voor de fusie tussen Amsterdam en Weesp, de gemeentelijke financiën, het verkeer en cultuur in onze gemeente. Hij heeft zich met anderen ingespannen voor de komst van een bestuurscommissie na de fusie.  Als hij vertrekt gaan we hem erg missen. Wij verliezen een sympathieke en zeer betrokken wethouder.''

Vervolgprocedure

De gemeenteraad Landsmeer zal Léon de Lange als nieuwe burgemeester aanbevelen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning. Wanneer het Koninklijk Besluit ondertekend is, is de benoeming definitief. Naar verwachting zal de installatie van de Lange als nieuwe burgemeester op 19 mei 2021 zijn. Hij zal Dennis Straat opvolgen die waarnemend burgemeester is sinds 12 augustus 2019.

Wethouder de Lange zet zijn werkzaamheden voor de gemeente Weesp de komende maanden voort tot de installatie in Landsmeer. Zijn precieze vertrekdatum wordt later bekendgemaakt.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken