HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Koningsdag vieren we in kleine kring

Koningsdag vieren we in kleine kring

Dit item is verlopen op 01-05-2021.

Koningsdag vieren we ook dit jaar anders dan anders. Toch mag u dat oranje T-shirt of die gekke muts best tevoorschijn halen. Ook de vlag kan uit, het is en blijft een feestdag. Koningsdag viert u gezellig in uw eigen omgeving, met uw eigen huishouden en met maximaal 1 bezoeker. Gelukkig is er op internet het nodige te beleven.

De Oranjevereniging Weesp heeft weer gezorgd voor een alternatief online programma om trots op te zijn. Het programma is te vinden op oranjeverenigingweesp.nl

Evenementen en buurtfeesten zijn op Koningsdag niet toegestaan. Ook (kinder)vrijmarkten kunnen dit jaar niet worden gehouden. Het aantal coronabesmettingen is nog te hoog. De geldende maatregelen zijn erop gericht het aantal contacten en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. En zo verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit betekent dat u Koningsdag kunt vieren met mensen uit uw eigen huishouden en met maximaal 1 gast. En zoveel mogelijk in uw eigen buurt.

Kinderen en jongeren

Sportverenigingen of andere organisaties mogen wel kleinschalige activiteiten organiseren voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Bijvoorbeeld sport- en spelactiviteiten. Hierbij mag volgens de huidige regels een beperkt aantal volwassen begeleiders aanwezig zijn, maar geen volwassen toeschouwers.

Koning in Eindhoven

Op koningsdageindhoven.nl kunt u zelf uw eigen ideale Koningsdag samenstellen. Met optredens, kunst en cultuur op verschillende digitale podia. En de prinsessen zijn te zien in een talkshow voor en door jongeren. Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Eindhoven kunt u tussen 11.00 en 13.00 uur zien op NPO1 en via koningsdageindhoven.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken