HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Jonathan Sas: ‘Meld je aan bij de HogeNood app‘

Jonathan Sas: ‘Meld je aan bij de HogeNood app‘

Dit item is verlopen op 04-12-2021.

Als je het hebt over ‘hoge nood’, dan begrijpt iedereen waar je over praat. Toch kennen verrassend weinig mensen de HogeNood app. Een app die laat zien waar je als bezoeker naar het toilet kan en waar je als ondernemer kenbaar maakt dat mensen met hoge nood bij jou welkom zijn. Nelis’ IJssalon staat er al jaren in.

“Wij zijn van oudsher al een soort openbaar toilet", grapt eigenaar Jonathan Sas. “We zitten midden in het centrum en een ijssalon is een laagdrempelige horecagelegenheid. Mensen kwamen altijd al hier tussen het winkelen door. Het was een kleine stap om ons in te schrijven.”

Moet ik betalen om naar toilet te gaan?

“Bij ons is het gratis. Het grootste deel van de mensen is op enig moment weer klant.” En dan heb je de mensen die als ze eenmaal binnen zijn de verleiding niet kunnen weerstaan. “Ja”, lacht Jonathan, “dat zijn vooral ouders met kleine kinderen. Die rennen naar binnen omdat zo’n kleintje heel snel moet, maar komen vaak niet buiten zonder ijsje.”

Zijn er meer collega’s die meedoen aan de app?

“Weinig. En dat terwijl de meeste horecaeigenaren in Nederland hun toiletten openstellen. Ook in Weesp. Als ze de app kennen, worden het er zeker meer. Ze mogen eventueel geld vragen voor het toiletbezoek, iets wat ik heel goed begrijp. Winkeliers zijn minder happig, omdat ze vaak maar één wc hebben. Het toilet op het gemeentekantoor is overigens ook vrij toegankelijk, maar dat is alleen open tijdens kantooruren."

Wat adviseer jij je collega-ondernemers?

“In Nederland is het is altijd zoeken naar een wc. Vooral vroeg in de ochtend als de horeca nog gesloten is. Ik zou willen pleiten voor openbare toiletten, al is het er maar één in ieder stadshart. En aan collega’s wil ik vragen: meld je aan bij de app. Dat is voor iedereen fijn, maar vooral voor mensen met blaas- of darmproblemen is de nood hoog. En het is voor alle ondernemers voordelig als het winkelende publiek langer in de stad kan blijven.”

Toilet aanmelden of op zoek naar een toilet?

Bent u een lokale ondernemer met een toilet waar passanten vrij of tegen betaling gebruik van mogen maken, meld u dan aan voor de HogeNood app. Ga naar: www.hogenood.nl en gebruik de koppelcode ‘KZMG  Weesp’.

Bent u passant en op zoek naar een toilet? download dan de app via: www.hogenood.nl/app.

Jonathan Sas zet wc-deuren open
Foto: Kick Smeets

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken